2014. május 12., hétfő

Nászút - I. - előzmények

Szerelem - boldogság

Múlt héten szóba került, hogy nem nagyon láttak még képeket/beszámolót a nászutunkról. És valóban, bár a képeket mi magunk már többször átnéztük, és boldogan gondolunk vissza ezekre a felejthetetlen napokra, elérkezett az ideje, hogy egy kis betekintést nyújtsunk, milyen is volt a NAGY UTAZÁS.


Előzmények:

Esküvőnket 2013 augusztus 31-én, a nyári szünet utolsó napján tartottuk, és már nagyon vártuk, hogy elérkezzen az őszi szünet, mert erre az időpontra volt foglalásunk a Costa hajótársaságnál. Velence-Isztambul-Velence.
Alapötletet az Álomhajó című sorozat adta, milyen jó is lenne egy ilyen utazáson részt venni. Tervezgetés, nézelődés hol és mennyi, merre, így jutottunk el barátaink, a Csillagköd Utazási Iroda segítségével a megvalósulásig. Hogy mennyire nem volt egyszerű, azt mi sem jellemzi jobban, hogy augusztusban kaptuk a szomorú hírt, hogy a Bestrisen becsődölt, a befizetett pénzünket pedig majd visszakapjuk. Bíztunk benne hogy mielőbb visszakapjuk, no persze ezzel a lefoglalt kabin is ugrott, lehetett új utazásokat nézni. Az iroda segítségével szerencsére találtunk hasonló árban, változatlan időpontban és úti céllal hajótársaságot, így viszonylag hamar megnyugodhattunk, nincs minden veszve.

Costa Fascinosa - amikor még csak képeken láttuk

Napokig bújtuk az oldalakat hova, mivel, hogyan lenne érdemesebb eljutni, egyáltalán mit is kell vinni, milyen idő lesz október végén-november elején, az idő haladtával pedig egyre izgatottabban vártuk az utazás napját.
Mivel a hajó Velencéből indult, valahogy el kellett oda jutni. Bár kocsival is bevállalható távról van szó, mégis elvetettük az ötletet, közvetlen repülőjárat hiányában a busznál kényelmesebb éjszakai vonatozást választottuk, amit utólag sem bántunk meg, sőt, bátran ajánlhatjuk mindenkinek, ha legközelebb is indulunk valami hasonló útra - jajj de jó lenne - ugyanígy tennénk.

2013. 10. 27. - 2013. 11. 03.
Nászút Isztambulig és vissza

Folytköv.... 

Megosztás:

0 megjegyzés: