2015. január 6., kedd

"Az önök pénzéből épül önöknek, hogy utána beszedhessük az önök pénzét."

2006-ban az épülő M6-os

"Az önök pénzéből épül önöknek, hogy utána beszedhessük az önök pénzét."

Valahogy így összegezhető az a rendszer, ami január elsejével lépett életbe. Hogy mennyire nem kidolgozott a szisztéma, azt több pontba is össze lehet szedni. Hogy csak párat említsünk:
Ha véletlenül is bíznánk abban, hogy az átmeneti káoszos időszakban nem büntetnek, sajnos az 1470 Ft "szolgáltatási díjat" így is-úgy is meg kell fizetni. Káoszról bővebben ITT és ITT, na meg ITT. Mindez a nem megfelelően előkészített és bevezetett rendszer miatt.
Otthon lassan végigvesszük, hogy érdemes-e megvenni bármelyik matricát is, nyilván a napi közlekedésben egyáltalán nem érint az autópálya, de örömmel jártunk át Ráckevére, ami az Pentele híd nélkül - egy irányba - 40-50 többlet km, ami miatt a végén mégis marad a két megyei matrica megvásárlása. Ha családi szinten vesszük, nővéremék Budapesten, gyakran megyünk le a Balatonra, ha csak ezeket vesszük, Fejér, Pest, Somogy, és egy rövid szakasz miatt Veszprém megye kellene.  (20e Ft) M8 miatti hídhasználattal 25e lenne az éves díj. Összegezve: amennyit mi használnánk, ilyen feltételek mellett marad a 10 napos összmatrica, majd megpróbáljuk úgy szervezni hogy minél gazdaságosabb legyen.


Rezsicsökkentés - eddig 0, most éves szinten 10.000 Ft a Pentele híd

2007-ben nagyon örültünk hogy elért Dunaújvárosba az M6-os, örültünk az átadott hídnak, megnyílt előttünk egy új világ, közelebb került a túloldal, gyakran használtuk, köszönhetően az ingyenességének. Most egy kicsit csalódottan követem az eseményeket, várom hogy változzon ez az eszement agyrém, és drukkolok, hogy a most szerveződő tüntetés elérje a céljait.

Így indult a 2015-ös év... 

Megosztás:

0 megjegyzés: