2015. március 30., hétfő

Virágvasárnapi passiójáték Rácalmáson


Virágvasárnapon vonult be Jézus Jeruzsálembe, ezzel a jelenettel kezdődött idén is a rácalmási passiójáték, hiszen három éve, hagyományteremtő kezdeményezésként indult útjára ez a remek program, mi több, az eseménynek talán a legmegfelelőbb környezetet a 2006-ban felújított Jankovich-kúria adta, mely otthont ad egyéb más rácalmási rendezvényeknek is, mint például az Almavirág fesztivál, vagy a Tökfesztivál, hogy csak a nagyobbakat említsem.



Jankovich-kúria belső udvara 2007 szeptemberében /telefonnal:


és 2008 októberében:




Családi vonalon is több szállal kötődünk a 2009-től hivatalosan is városként nyilvántartott településhez, a kúriában dolgozott szeretett nagymamám, amikor még baromfitelelepként működött, itt laknak édesanyámék is, és az esküvői fotózásunk egyik helyszínét is a ez a csodálatosan felújított környezet adta, de ismerősöket, barátokat is gyakran invitálunk, jöjjenek velünk, nézzék meg.

Idén, 2015-ben pedig az a megtiszteltetés ért, hogy felkértek a passiójáték hangosítására, amire gondolkodás nélkül igent mondtam. Kereki Rita vezette csapat remek munkát végzett, a fegyelmezett hangulatú próbák eredménye lett a virágvasárnapi csodás előadás. Gratulálok a szervezőnek, a résztvevőknek, ügyesek voltatok, őrizzétek meg ezt a "játékot", és őrizzétek meg azt a csapatszellemet, amit én is tapasztalhattam a veletek eltöltött időszakban.


Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a produkciót, bár volt naposabb időszak is, végül eső, és hideg szelek nélkül megúsztuk.


Itt is szeretném megragadni az alkalmat: köszönöm, hogy részese lehettem az előadásnak, a történetnek.



Áldott húsvéti ünnepeket!


Tavalyi, 2014-es előadás felvétele

Megosztás:

0 megjegyzés: