2015. május 22., péntek

PDF-ből kép


Találkoztunk már PDFbe beágyazott plakáttal? Próbáltuk már nyomtatáson kívül kinyerni belőle a tartalmat? Ha igen, akkor tudjuk mennyi bosszúságot okoz 1-1 ilyen folyamat, hogy a végén feltegyük weboldalunkra, reklámozzuk, vagy egyéb helyeken felhasználjuk.


Első és legegyszerűbb eszközünk a Print Screen gomb használata, amivel a teljes képernyő tartalmát le tudjuk "lopni", ezt képszerkesztővel pedig tovább tudjuk alakítani. Hosszabb szövegek, tartalmak esetén pedig további ollózások, görgetések, ha megfelelő méretben szeretnénk elmenteni. Macerás művelet.Másik lehetőségképpen kereshetünk online - telepítést nem igénylő - átalakítókat, ilyen például a http://pdf2jpg.net/ oldal. Gyors, egyszerű, 25MB-os fájlméret korláttal. Azért jó megjegyezni, hasznos lehet! 


Harmadik lehetőség, ha keresünk erre megfelelő programot, ami lehetőleg nem vírusos, nincs tele reklámokkal. Ilyen nem sok van, én egyet mindenképpen tudok ajánlani: PDF-Xchange Viewer. Mindamellett, hogy alternatívája lehet a sokak által használt Adobe szoftvernek is, a free verzió feltelepítése esetén is exportálhatjuk a dokumentumainkat az ismert képformátumokba.

Letöltés a fenti linkről, vagy INNENMegosztás:

0 megjegyzés: