2015. október 15., csütörtök

Ütnek, vernek! - Rettegjünk ma is!


Ezek a bevándorlók csak nem nyugszanak, nem bírnak magukkal...

"A gyűlölet a legolcsóbb drog" - index.hu cikke

Napi szinten kapott információhalmazban ember legyen a talpán, aki egyből el tudja dönteni, hogy adott esetben igaz, vagy hamis híreket olvas, mi több, a bizonyító erejű sokkoló hatású képek még jobban hatnak agyunk hiszékenységi központjára. 
Mint arról korábban is írtam, van erre megoldás, de akit jobban érdekel 1-1 borzasztó kép, és kamuhír megosztásánál a tényleges valóság, az utánajárhat pár dolognak. Az ilyen hírekről általában nagyon hamar kiderül, hogy nem is igazán úgy voltak, vagy éppen nem is történt meg az eset, a kapcsolódó képek pedig egy egészen más esetet ábrázolnak, lásd előző ilyen témájú bejegyzésemet.
Az elmúlt napokban több ilyen esettel is találkoztam, amikből két esetet kiemelnék:

1.: 13 éves lányt molesztáltak
A kép alapján szerencsétlen szenegálinak kikiáltott emberünket igazából 2010-ben verték meg egy amerikai börtönben, és nem a 13 éves molesztált kislány nagybátyja tette helyre.
Ugyan ki is emlékezhet egy ilyen esetre...

2.: Megvert dán aktivista
A hölgy, aki ha hihetünk a keresési találatoknak, másodszorra is ugyanúgy hagyták helyben a képek tanulsága szerint. A történetek egyetlen azonos eleme a verésen kívül: Koppenhága, időben, történetben pedig egészen másokat írnak.  Ki tudja, lehet van még több verzió is.
Hozzáteszem, akár így, akár úgy történt az eset, remélem gyorsan felépült a hölgy. Minden más eleme a történetnek az illetékes hatóságokra tartozik/tartozott.

A kamugyárak nem csak nálunk működnek, az egész világot behálózó alternatív valóságot kreáló szenzációhajhász hálózat egész iparággá nőtte ki magát. Márpedig ami több helyen jelent meg, egészen hihetőnek tűnhet, megtévesztésre tökéletesen alkalmas.

Hogyan terjednek a hamis hírek (olyan gyorsan)? /angol nyelven


A videóról többet az urbanlegends.hu oldalon találhattok.

Szenzációhajhász kamuhírek az új vírusok, és ezzel nem a számítógépünket fertőzzük meg elsősorban, hanem saját magunkat, a lelkünket. Vigyázzunk magunkra, tanuljuk meg ezeket a dolgokat is helyén kezelni.
Megosztás:

0 megjegyzés: