2015. november 8., vasárnap

Büszke EMELGÉsek



Van egy különös pikantériája annak, hogy 4 fiatal férfi este 11-kor beül a még fiatalabb városlakók közé egy belvárosi kávézóba, majd a Bogyó és Babócáról beszélgetnek. Mi sem jelzi jobban, az idő halad, mi több szalad, de még mindig fel tudjuk idézni a gimi 4 évének majdnem minden fontos mozzanatát, a tanítási idő alatt szerzett szebb és természetesen még szebb élményeinket, illetve a kirándulások hivatalos és nem hivatalos, főként éjszakai programjait. Kár tagadni, az együtt eltöltött évek elég erősen belénk égtek. 
Időről időre pedig ezeket az emlékeket felidézzük az osztálytalálkozóinkon, ez történt tegnap este is, az érettségi után 20 és fél évvel visszatértünk Dunaföldvárra a Magyar László Gimnáziumba.


MLG, a mi időnkben... /kép: gimnázium 2002-es évkönyve

Idén már sajnos nem lehetett velünk szeretett osztályfőnökünk, de Szécsi András Tanár Úr emléke bennünk, velünk él tovább, illetve kedves felesége, Julika néniről sem szabad megfeledkezni, mint "pótanyukánk", velünk volt minden fontosabb pillanatban. A késő estébe nyúló találkozónkon idén elfogadta meghívásunkat, vele együtt elevenítettük fel közös emlékeinket.

Szécsi házaspár 2010-ben

Személy szerint nagy várakozással készültem az újabb találkozóra, minden egyes találkozó tartogat valami újdonságot, olyan emléket, amiről korábban még nem beszéltünk, idő hiányában nem említettük. 2010-ben Julika néni olvasta fel ballagáskor írt üzeneteinket, bevallom én már elfelejtettem mit is írtam, pláne hogy egyáltalán írtunk ilyet, de a szó elszáll, az írás megmarad alapon, biztos találkozunk még a fenti képen is látható kis könyvecskével...
Idén, 2015-ben az osztálytalálkozók lelkes szervezője, Timi tartogatott meglepetést, ugyanis előkerült egy 1993-ban Budapesten készült karikatúra, amit tényleg azóta nem is láttam, most viszont.. EZER KÖSZÖNET, nem csak a szervezés miatt, hanem az emlék megőrzése miatt is. Nos íme... ezek voltunk mi "pár hete":

a három I-s, Timi, Tomi, Zsuzsi

Az iskola épülete az elmúlt években/évtizedekben sokat változott, de a tablónk, illetve a régi szárny folyosóinak hangulata megmaradt szerencsére..

lépcsőforduló - már radiátorral

osztályterem - mintha kicsit összement volna...

Akik nem jöttek el, ne búsuljanak, lesz még osztálytalálkozó, és ha sikerül, tavasszal is összehozunk egy plédes bulit, gyerkőcökkel, sütögetéssel ...

FIÚK, LÁNYOK! UGYE JÖTTÖK?! :)
Megosztás:

0 megjegyzés: