2015. december 27., vasárnap

Apablog XI.

Újra itt vagyunk! 

Hol vannak már a nyári kalandok, helyén már csak szürke őszi hétköznapok, de igaz már azokon is túl vagyunk, Mikulás, karácsony... de itt az új év küszöbén azért szívesen emlékezünk vissza ezekre az eseménydús napokra is, mert Lili sokat fejlődött, és sokkal ügyesebb már. De ne szaladjunk ennyire előre.Napra pontosan fel tudjuk idézni. Augusztus 10-én kaptuk meg, és azonnal birtokba vettük Lili új járókáját. Próbáltuk elképzelni innentől nyugodt életünket, Lili a "ketrecben", semmi baja nem lehet, nekünk könnyedség. Persze ez így túl szép, még leírva is, Lili egyre nagyobb mozgásigényének ez természetesen nem volt elég, így a leggyakrabban "kerítésen" kívül tartózkodott, novemberre pedig a járóka már csak egy nagy bútordarab volt a nagyszoba közepén, amibe legalább kapaszkodni lehetett, szeptemberre ugyanis már elég erős késztetést érzett, hogy neki már ideje két lábon járni. Sok földrehuppanás ellenére elindult...

  
Kezdeti próbálkozások a szülők ágyában, a járókában, és azon kívül

Lili bútordarabjait nem csak járókával egészítettük ki, de a nyári tapasztalatok alapján egy igazi retro etetőszéket is beszereztünk, igazi békebeli, két részes, székes, asztalos elemmel csökkentettük a lakás még szabadon felhasználható területét. Halkan megjegyzem az enyém is ilyen volt majd 40 évvel ezelőtt, igaz az enyémnek nem volt dönthető a háttámlája.

boldog új tulajdonos

Megannyi élmény miatt az egész napi rutin megváltozott, Lili egyre kevesebbet hajlandó napközben pihenni, szinte meg sem áll, igaz valljuk be, legalább az éjszakákat változatlanul végig tudja aludni. 

Napirend így néz ki:
  • 7 óra - ébredés, reggeli
  • délelőtt játék, játék, anyát nem hagyjuk egy percre sem.
  • 10 óra körül - tízórai, kedvenc a banán, a mandarin
  • 11-12 körül - ebéd, majd anya megpróbálja elaltatni, hátha..
  • délután 4-5 óra - apa hazaér, játék, séta, családi bevásárlás, 
  • este 7 óra - fürdés, etetés, alvás

Én a munka miatt sajnos csak délután tudok csatlakozni a gyerekfárasztáshoz, így is próbálunk mindent megtenni az ügy érdekében...

 
Még kezdetleges technikával, de már ő is gitározik,

kedvenc mesénk a Bogyó és Babóca,

játszótéren meg nagyon bejön a hinta...

... és a nagy tálcás hinta is, ha épp szabad.

Amikor csak megtehetjük, megyünk sétálni, de ha mégsem...

... otthon játszunk.


Lili első hangszere, a furulya.A BEVÁSÁRLÁSOK

Nem tudjuk mikortól lesznek izgalmasabbak a vásárlások, Lili most még tűr, csendben van, nem akar semmit levenni a polcokról, bár láthatóan élvezi a nyüzsgést, a színeket, és a bevásárlókocsikat.


Lili még nem tud nyilatkozni, de a saját véleményem az, - ha kérdeznék - hogy a Lidl áruházban rendkívül hasznos, hogy a gyerek ülésével együtt a teljes szélességben van ülőrész, így kicsit biztonságosabb is, valamint nem esik le semmi a gyerek kezéből a kosárba. Amúgy a Tesco kiskocsis változata mindent visz, csak lehetne belőle több is, valamint a törött kormányt vissza kellene szerelni eredeti helyére - ha még nem történt meg :)


A nap végére pedig, ha mindent jól csináltunk....

... nem kell nagyon altatni.

Persze nem olyan egyszerű ez abban a korban, amikor jönnek elő a fogacskák, de ezen sajnos át kell esni. Érdekesség, ahogy kibújtak az első fogacskák, Lili "eldobta" a cumit. Utolsó cumis képeinket november 7-én készítettük, azóta persze mindent meg kell kóstolni, rágni első körben.Megosztás:

0 megjegyzés: