2016. február 28., vasárnap

Eduroam


Oké, vannak végre eduroam hozzáférési pontok az intézményünkben, de hogy kis kell kapcsolódni rá? Ebben segít a következő kis összeállítás.




Első körben természetesen az access point (AP) gazdájának fel kell vinnie az adatokat, ezt a részt átugorva már feltételezzük, hogy mindenki megkapta a saját személyes kódját. Elsőre talán bonyolult, de csak egyszer kell végigmenni eze(ke)n a lépéseken.

Általános tájékoztató az eduroam hálózat beállításáról, illetve a hálózat beállítása Windows 7/8/8.1/10 operációs rendszert futtató számítógépeken

Az eduroam beállításához szükséges lépések

1. Töltse le a telepítő fájlt innen. A megnyitott weboldal automatikusan érzékeli az operációs rendszert, így a megfelelő telepítőfájl automatikusan kiválasztásra kerül. A telepítő nem csinál mást, mint létrehozza az eduroam nevű profilt a Vezeték nélküli hálózati beállítások között.

2. Futtassa a telepítőt és amikor az kéri, adja meg a felhasználói nevét és jelszavát! A felhasználói nevet a felhasználó@domain formátumban kell megadni, jelen esetben a felhasználónév@szechenyi-baracs.sulinet.hu formátumban kell megadni, jelszót pedig az értesítő levélben kapta meg a rendszergazdától.
A telepítő befejezése után a számítógép automatikusan csatlakozik az eduroam hálózathoz.


FIGYELEM! A KAPOTT FELHASZNÁLÓNÉV/JELSZÓ SZEMÉLYES HASZNÁLATRA LETT LÉTREHOZVA, MÁSNAK NEM ÁTADHATÓ!


Bővebb információ az eduroamról - niif.hu/szolgaltatasok/middleware/eduroam
Megosztás:

0 megjegyzés: