2016. április 26., kedd

Emlékezzünk...

fotó:  http://www.fukushima-nogozone.com/

Felkészültél arra, hogy ha úgy adódik haza se térhess, vagy ha otthon vagy, 10 perc alatt csomagold össze a legfontosabb dolgaidat és indulj, mert MENNI KELL? Vajon hányszor hasítana beléd a tudat, hogy ezt, vagy azt "otthon" hagytad? Na persze az "otthon" elvesztése után már eleve egész más jelentést kaphat ez a szó, és nem csak pár órára, napra, hanem emberi léptékben mérve bizony: örökre.

Sok ezer embernek az életét megváltoztatta az atomenergia, és az ezzel kapcsolatos balesetek.

Csak a két legsúlyosabb katasztrófa:

1986. április 26. Csernobil /Ukrajna, egykori SZU /30 éve

2011. március 11. Fukushima /Japán /5 éve

A károkat lehet enyhíteni, a romokat el lehet takarni, de a problémát megszüntetni teljesen, már csak az idő tudja, Csernobilban is lassan helyére tolják az új szarkofágot, de Fukushimában sem tétlenkednek, próbálják enyhíteni a további károkat.




fotó:  http://www.fukushima-nogozone.com/

TÉNYLEG ILYEN JÖVŐT AKARUNK?!

Paks vonzáskörzetében, Dunaújvárosban csak remélhetem, hogy a havi rendszerességgel beindított morgatópróbák soha nem fognak éles helyzetet jelenteni, illetve továbbra is ellenzem Paks2 megépítését, bármennyire is meg akarnak nyugtatni az atomenergia támogatói.


Legyen igazuk a mérnököknek, ha már mindenáron bővítik az atomerőművet, legyen tényleg biztonságos, bár épp ellenkezőjéről lehetett olvasni pár napja
A már napi szinten működő titkolózás kormányzati szinten elég aggasztó, ugye még rémlik... 30 éve pontosan ugyanígy, nagyon nehezen akarták beismerni mi is történt pontosan.....



kapcsolódó bejegyzéseim a témakörben:




Megosztás:

0 megjegyzés: