2016. szeptember 30., péntek

Tudta? XVII. - Kedves Obama elnök


A tévé kékes bársonyával kibélelt világ

Alex arra kérte az elnököt, hogy hozza el hozzájuk azt az aleppói kisfiút, akit egy mentőautóban fényképeztek le porosan és véresen.

Hatéves kisfiú levelét olvasta fel az ENSZ menekültügyi közgyűlésén Barack Obama. A New York államban élő Alexet az a fotó késztette levélírásra, amely az aleppói Omran Daqneeshről készült, ahogy egy mentőautóban ül porosan és véresen.


Alex ezt írta az amerikai elnöknek:
Kedves Obama elnök,
emlékszel a fiúra, akit mentőautóba tettek Szíriában? El tudnád őt hozni hozzánk? Parkoljatok le az utcán, várni fogunk rátok zászlókkal, virágokkal és lufikkal. Befogadjuk a családba és ő is a testvérünk lesz. Catherine, a kishúgom gyűjt majd neki lepkéket és szentjánosbogarakat. Az iskolában van egy szíriai barátom, Omar. Bemutatom majd Omarnak, és együtt játszhatunk majd. Meghívhatjuk szülinapra is, ő pedig megtaníthat nekünk egy másik nyelvet. Mivel neki nincsenek játékai, Catherine odaadja neki a nagy kék masnis fehér nyusziját, én pedig odaadom neki a biciklimet és megtanítom, hogyan kell menni vele. Megtanítom összeadni és kivonni is.
A közgyűlésen Obama azt mondta: sokat tanulhatunk a hatéves kisfiútól. Ez az az emberség, amit egy olyan kisgyermek tud kifejezni, aki nem tanulta meg, hogyan kell cinikusnak és gyanakvónak lenni, és más emberektől félni azért, ahonnan jönnek, ahogyan kinéznek vagy ahogy imádkoznak. Az elnök szerint jobban kellene hasonlítanunk Alexre, ezzel sokak szenvedésén könnyíthetnénk és sok életet megmenthetnénk.


forrás: 24.hu, @hu.euronews
Megosztás:

0 megjegyzés: