2017. július 6., csütörtök

#7nap - 4


7NAP! Repülnek a napok, kicsit aggódva indítottam el ezt a sorozatot, kérdéses volt, egyáltalán lesz-e időm minden csütörtökre összeállítani egy ilyen anyagot, de úgy néz ki működik a dolog, és rengeteg olyan dolog van, amiről lehet, és tudok is írni, beszámolni, illetve közelgő eseményekből is van mit meríteni, még ha kicsit panaszkodunk is, hogy nincs semmi élet ebben a városban. Talán mégis, egy kicsi... Mindezek ellenére várjuk az augusztust, a jól megérdemelt szabadságot, addig viszont mint az lassan megszokható, csütörtökönként: 7NAP! 

Hétvégén hosszas vívódás után kicsit csiszoltam a blog felületén, ennek apropójából kicsit felidézem hogyan is indult virtuális otthonom, szóba kerül a közösségi média napja, valamint az új kezdeményezés, az online népszavazás, megosztom véleményemet, szerintem félresikerült a hétvégi virágültetéses akció, új helyen kell keresni a járási hivatal Társadalombiztosítási Osztályát, ami az egykori Bánki épületébe költözött, ne hagyjuk nevetni Sorost, egyáltalán, pláne a végén, és hogy valami pozitívum is legyen a végén, szombaton REPÜLŐNAP! Start! Most és itt.

1. Blogtörténet a megújulás jegyében
Első bejegyzés 2013 áprilisában került rögzítésre, semmi nagy dolog, egy virágos képpel indult egykoron minden. Apróbb szárnypróbálgatások, többé-kevésbé céltalan próbálkozások már korábban is voltak, de már visszagondolni is nehéz, miért éppen itt, miért éppen így. Pedig annyi más lehetőség lett volna, igaz akkoriban még a közösségi média nem volt ennyire előtérben. 
A már évekkel korábban megszűnt várostörténeti oldalt (sztalinvaros.uw.hu) próbáltam újraéleszteni, kár lett volna, ha a belefektetett energia semmivé válik, így egészen új felfogásban, újra visszatértek a sztálinvárosi történetek, képek, az első ilyen bejegyzés 2013 május elsején kerül fel, azóta pedig már sok hasonló, rövidebb, hosszabb várostörténeti szemelvény érkezett, és még természetesen nincs vége... A várostörténeti bejegyzésekről bővebben ITT írtam.

ilyen volt, ilyen lett

Természetesen más irányba is elkalandoztam az eltelt években, érdekesebb, és kevésbé érdekes irományok születtek, a fenti menüsorban jelenleg látható fő irányvonalak most a meghatározó elemek a blogon, múlt héten pedig a külalakot is megpróbáltam ennek megfelelően kicsit alakítani, remélem másoknak is elnyeri/elnyerte a tetszését. Tartalmilag pedig.. mondhatni minden megy a régi kerékvágásban, mindig lesz miről írni!

2. Közösségi Média napja


Miért pont a közösségi média maradna ki, június 30-án van az Amerikai Egyesült Államokból indult kezdeményezés világnapja, semmi mást nem ünneplünk, mint azt, hogy bárhol, is legyünk, élményeinket, gondolatainkat azonnal megoszthatjuk szeretteinkkel, és a nagy világgal. Életünk része, információ forrás, szórakozás, napi rutin.
A Mashable ebből az alkalomból arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségi média a legfontosabb kommunikációs lehetőség a világon, s nem csak azért, mert a számunkra idealizált világot és a hétköznapokat láttatjuk vele, de arra is alkalmas, hogy a világ eseményeit befolyásolják és kontroll alatt tartsák.
Magyarországon nem nagyon tartják számon még ezt a napot, én mégis megemlítem, és kiemelném annak fontosságát, hogy nem minden igaz, amit ismerőseink, barátaink, vagy olvasott weboldalaink megosztanak, írnak. Sajnos a butaságok, valótlan hírek is nagyon gyorsan terjednek, ezért fogadjunk minden információt kételkedve, ha időnk engedi, inkább járjunk utána a dolgoknak, mielőtt okkal, ok nélkül tovább osztjuk.


A világnap szomorú magyar vonatkozása, hogy 2014-ben ugyanezen a napon állították le a hazai iwiw közösségi hálózatot.

3. Online népszavazás

fotó, weboldal: szabadszavazas.hu

Szeretnéd kinyilvánítani véleményedet minden retorzió nélkül? szeretnéd, ha véleményedért ne kelljen minden esetben eltűrnöd a személyeskedő reakciókat? Szeretnéd, ha a feltett kérdésekre adott válaszok valódi arányait is megtudd? Valami ilyesmire lenne jó a napokban indult szabadszavazas.hu oldal. Nincsenek kopaszok, kérdéseket hátráltató bizottságok, kérdésre egy visszavonhatatlan válasz, és minél többen tudatjuk véleményünket, annál világosabb ez a fajta "nemzeti konzultáció".
Regisztráció, pár kattintás, és ki sem kell mozdulni a lakásból. Demokráciaérzet... talán egyszer nem csak virtuális térben élvezhetjük a rendszer előnyeit.


További információk, regisztráció, közösségi reakciók:

4. Aki a virágot szereti...

fotó: Castellum/facebook

Nem mindennapi esemény szemtanúi lehettünk az elmúlt napokban, ugyanis a Dunaújvárosiak Egymásért Egyesület és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái és passzivistái gerillakertészkedtek a belvárosban, és többek között a Dózsa Mozit is megpróbálták kicsinosítani, virágot ültettek az amúgy is bomladozó épület erre alkalmas helyeire. Alap esetben minden egyes virág/fa elültetése üdvözítő dolog lenne, de kétlem, hogy az akcióra megvásárolt virágok ezeken az egyébként nem erre kitalált helyeken nagyon sokáig élnének, illetve azt is nehezen tudtam értelmezni, hogy nem politikai akciónak szánták.. hírértéke viszont tudom, ennek volt, még akkor is, ha okkal, ok nélkül, a Dózsa Mozi üzemeltetőit is belekeverték egy olyan helyzetbe, amibe nem feltétlenül kellett volna. Egyben biztos vagyok, nem a jelenlegi üzemeltetők miatt olyan a majd 60 éves épület, amilyen. A felújítás viszont, ha minden igaz, hamarosan megkezdődhet. Várjuk, kivárjuk...
Javaslom a szervezőknek, hogy legközelebb városszépítő terveiket osszák meg a nagyérdeművel is, talán még többen is lennének ezeken az összejöveteleken, sokan, sokféleképpen csinosították már városunkat, annak ellenére, hogy nem kerültek be a mainstream hírekbe. Ugye emlékszünk még a  méltán népszerű és közkedvelt dunaújvárosi szemétkommandóra?! .... Lehet(ne) úgy is.
... amúgy minden tiszteletem a virágültetőké, csak jó helyre kerüljenek, ne tapossák el őket, és minél tovább legyenek szemgyönyörködtető állapotban... amúgy igen, tudom, jövőre választások....

Az akcióról, és a reakcióról bővebben:

5. Új helyen a hivatal
Akik attól féltek, hogy a Zöld Rendelő sorsára jut az egykori szakiskola épülete, van egy jó hírem, július 3-tól itt a Bercsényi utca 2 szám alatt kell keresni a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának Társadalombiztosítási Osztályát, akik az egykori, 2015 nyarán és őszén kiürített Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola épületében kaptak helyet.


Az ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint alakul:
hétfő: 9:00-15:00
szerda: 9:00-15:00
kedd, csütörtök, péntek: nincs ügyfélfogadás

Az osztály feladatkörébe tartozó ügyek:

nyugdíjkérelmek: öregségi nyugdíj, korhatár előtti ellátás, hozzátartozói nyugellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, rokkantsági járadék, baleseti járadék, adategyeztetési eljárás

Nyugdíjkérelmek esetén a dunaújvárosi és a sárbogárdi járási hivatalok illetékességi területén élő ügyfelek kérelmei, míg családtámogatási feladatok esetén kizárólag a dunaújvárosi járásban élők kérelmeinek elbírálása történik.

családtámogatási feladatok: anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás

Családtámogatási ügyekben ügyfélfogadás továbbra is a kormányablakokban történik.

2017. július 6. napjától ugyanitt tart ügyfélfogadást a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály
Egészségbiztosítási Osztálya az alábbi ügyfélfogadási időben:

csütörtök: 8:30-15:00
(Ebédidő: 12.15 – 12:45)

Intézhető ügycsoportok:
TAJ ügyintézés, EU kártya kiadás, hatósági bizonyítvány iránti kérelmek átvétele CSOK-hoz,
külföldön létrejött biztosítás bejelentése, jogviszony rendezés, Európai Uniós rendeletek szerinti formanyomtatványokkal kapcsolatos ügyintézés, utazási költségtérítési utalványok átvétele

Pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos ügyintézés:
táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj , gyermekgondozási díj, regisztrációs lapok átvétele elektronikus ügyintézéshez

ügyintézés az egykori szakközépiskolában

kiköltözés utáni képtár:

6. Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!

fotó: hvg.hu

Nos ha már megállítottuk Brüsszelt, talán már látjuk is a végét, de nehogy ellenség nélkül maradjunk, ezért az új kormányzati propaganda (ne, ne is keresd ki mennyibe kerül ez nekünk) felszólít minket, hogy ne hagyjuk, hogy egy közel 90 éves öregember nevessen. Főleg a végén. Bárminek is legyen vége. Pedig a nevetés egyértelműen gyógyhatású, jókedvre derít, vidámmá tesz, segít abban, hogy pozitívan lásd a dolgokat. Ezt semmiképpen se hagyjuk! Bárki más igen, csak Soros ne! De tényleg!


7. 5. Baracs-Kisapostag Repülőnap


Július 8-án, most szombaton újra repülőnap a Kisapostag melletti reptéren. Várják a repülés szerelmeseit, kicsiket, nagyokat, a szervezők kitettek magukért (újra), remek programokkal várják a kilátogató érdeklődőket. Jó időt, jó szórakozást!

friss információk, érdekességek az esemény facebook oldalán:


Megosztás:

0 megjegyzés: