2018. január 23., kedd

A Dal 2018 - első válogató


Idén is keresik "A DAL"-t, mely Lisszabonban képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Hétvégén indult a válogatóműsor, melynek során 30 zenei alkotás során ismerhetjük meg az új formációkat, és a kitartó újrázókat, akik idén is szeretnének eljutni a dalfesztivál európai döntőjére. 


A válogatás során nem csak a zsűri pontozza a produkciókat, a nézők is beleszólhatnak a végső sorrend kialakításába, ez persze az utazás szempontjából lényeges lehet, viszont értékelések nélkül is 30 új zenei alkotást ismerhetünk meg, ezzel is a magyar könnyűzene egy elég nagy lenyomatát ismerhetjük meg, annak ellenére, hogy sok előadót, zenekart talán pont az értékelés tartja vissza, pedig egy Wellhello, Halott Pénz, Rúzsa Magdi, és a sort végtelenségig lehetne folytatni, biztos megállnák a helyüket. Talán nem is lenne elég a 30-as mezőny... Így viszont a fiatalok, új formációk is teret kaphatnak, láthatjuk első szárnypróbálgatásokat.

Idén egy kicsit jobb a felhozatal, kedvenceimet is újra megtalálhatom a mezőnyben , és kíváncsian várom ki lesz idén a befutó....

Előválogató műsorokban hetente ismerhetjük meg az épp aktuális 10 produkciót, a szombati produkciók alapján az épp aktuális kedvencek, az én továbbjutóim:

Vastag Tamás - Ne hagyj reményt /műsorban is továbbjutott

Süle Zsolt - Zöld a május /műsorban is továbbjutott


Leander Kills - Nem szól harang /műsorban is továbbjutott




Kifejezetten sajnálom a Fourtissimo kiesését, és az alacsony pontszámokat, nagyon bejött Vastag Tamás produkciója a háttér vetítéssel, Süle Zsolt tényleg Cseh Tamást idézte meg a színpadon, tetszett Noémo nyugalmat árasztó zenéje, amin mégsem aludtunk el, Leander Kills pedig hozta a kötelezőt, és Knoll Gabi is egészen otthonosan mozgott a színpadon.



Megosztás:

0 megjegyzés: