2018. október 11., csütörtök

#7nap - 61


Kis kihagyással újra itt a 7NAP, de egyáltalán nem voltak eseménymentes napok, sok minden történt. Lássuk hát miről lesz szó a mai bejegyzésben. Szeptember végén kortárs zenei koncert Móder Zenélő szoborparkjában, talán az utolsó szabadtéri esemény idén, majd búcsú a felújítás miatt ideiglenesen bezáró Fabó Éva Sportuszodától. Hiányozni fog, szerintem elsősorban nem csak nekem. Jubileum a gimiben, idén 50 éves az iskola énekkara. Ebből az alkalomból próbálják megtölteni az épületet egykori kórustagokkal, meghívott vendégekkel, énekeljünk közösen, újra! Gyertek! Egy éves Miskahuszárunk is, egy éve Pákozd nevezetessége, szerintem sokak kedvence. Zárásképpen pedig programajánló a dunaujvarosmesel.hu oldal támogatásával:  Elektronikus zene szerelmeseit várják szombaton a Kultúrkocsmába, ugyanezen a napon már szabad a pálya a korcsolya szerelmeseinek, irány a jégpálya, illetve jövő hét kedden a Dumaszínház a moziban. Jó lesz, még vannak jegyek! Jó szórakozást! Start! Most és itt. 

1. Kortárs koncert a Band In The Pit zenekarral


Dacoltunk az elemekkel, drukkoltunk, hogy ne essen, szinte már tüzet raktunk a Zenélő Szoborpark közepén, mindenesetre egy remek kortárs produkcióval zártuk a szabadtéri zenei eseményeket. Vendég volt a Band In The Pit zenekar. Minden szóért kár, a zimankós idő ellenére azt hiszem nem volt okunk a panaszra. 


Második, sötétebb felvonásban Baráth Bálint, Dóra Attila és Móder Rezső varázsolta el a kitartóbbakat, majd egy közös kis fémzenével zárult az est. Folytatás tavasszal?!


2. Felújítás


Végre elkezdődik valami. Természetesen hiányozni fog, nem mintha rendszeresen jártam volna, mégis rengeteg élménnyel gazdagodtam a Fabó Éva Sportuszodában. Október elsejével bezárt, és várhatóan a felújítás után, - jövő nyár?! - újra kinyitja kapuit az uszoda. Várjuk... no meg közben kicsit visszaemlékezünk mi minden történt az elmúlt évtizedekben. 

DUNAÚJVÁROS MESÉL





3. Jubileumi kórustalálkozó

Szeretett egykori munkahelyem, a "GIMI", ebben a tanévben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját, az iskola Vegyeskara pedig szintén jubilál, 50 éve múltra tekint vissza a közös kóruséneklés az intézményben. Ebből az alkalomból jubileumi kórustalálkozóra invitálják az egykori énekkari tagokat, az esemény színvonalát emeli, hogy a Parafónia Zenekar is a kórussal ünnepel, de inkább átadnám a terepet a hivatalos meghívónak.

Kedves Egykori és Jelenlegi Kórustagunk!

50 éves lett gimnáziumunk kórusélete

Jubileumi kórustalálkozóra várunk 2018. október 26-án, pénteken a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumba. Vendégünk „A zene mindenkié!” Egyesület Parafónia zenekara. A közös éneklésre, emlékezésre szeretettel várjuk egykori és jelenlegi tanítványainkat, kórustagjainkat.

Az 1967/68-as tanévben Dr. Vargha András alapította a vegyeskart, ami azóta is működik és szép sikereket ér el. Kóruséletünket 2008-ban a város Pro Cultura Intercisae, Dunaújváros Kultúrájáért díjjal tüntette ki. Nagyon örültünk az elismerésnek.

PROGRAM
Október 26. péntek:

14.45              Gyülekezés a Széchenyi István Gimnáziumban, megnyitó az aulában
15.15 – 16.15 Kóruspróba egykori és jelenlegi tanítványokkal, összpróba a 08-ban
16.15              Parafónia zenekar érkezése, rövid közös próba a zenekarral
17.00 – 18.30 Koncert a gimnázium aulájában a Parafónia zenekarral, egykori és jelenlegi
kórustagjainak részvételével.
Szeretettel várjuk az érdeklődő családtagokat, ismerősöket, barátokat, dunaújvárosiakat
hangversenyünkre
18.30 – 20.00 Kötetlen beszélgetés, múltidézés

A közös dalok listája, melynek kottáit letöltheted a gimnázium honlapjáról:
  • Kodály - Berzsenyi: Forr a világ
  • Friderici: Baráti kör
  • Magyar népdalok, quodlibetek, Tinódi két dallama. Summáját írom; Ti magyarok már Istent imádjátok

Parafónia zenekarral közös műsor dallamai: 
  • Felülről fúj az őszi szél, 
  • Jó bort árul Sirjainé, 
  • Kincsem komámasszony, ó
  • Nem vagyok én senkinek sem adósa
  • Édes rózsám, szívem kedvese (Ungaresca),
  • Bach: G-dúr menüett (sz drmf sz d d…),
  • Greensleves

Fontos!
Levelünkkel megpróbálunk mindenkit elérni, akinek a címe birtokunkban van, de kérjük, ismerőseid,
egykori kórustársaid értesítésével segíts abban, hogy e hír minél szélesebb körben ismertté váljon.

Levelünket honlapunkra is feltettük: http://www.szig-dujv.hu
Kérjük, mindenféleképpen jelezz vissza e-mailben, hogy el tudsz-e jönni a találkozóra:
titkarsag@szig-dujv.hu vagy facebook/messenger Pocsai Mária vagy pocsaimarcsi@gmail.com
Szeretettel várunk!

UGYE TE IS OTT LESZEL?!

4. Egy éves a Miskahuszár

Tavaly szeptember végén egy napsütéses napon (szeptember 29-én) felavatták a pákozdi Bogárhalmon. Azóta sokak kedvence lett, rengetegen állnak meg fotót készíteni a tóparti településen, mondhatni beváltotta a reményeket, kihagyhatatlan látnivaló, az amúgy is sokszínű vidéken, mi is, ha tehetjük, elugrunk, megnézzük Miskát, szerencsére nem ment messze. A szobor készítése viszonylag sok időt emésztett fel, nem sokkal kevesebbet az utómunkák, az utolsó egy évben, amikor már biztos volt a helyszín, felgyorsultak az események. Ezt az egy éves időszakot eleveníti fel a soron következő kis videó, fogadjátok sok szeretettel



PROGRAMAJÁNLÓ
dunaujvarosmesel.hu támogatásával







7. Életed filmje - Kovács András Péter estje


Október 16-án a dumaszínház szerelmeseit várják a Dózsa Mozicentrumba, jegyek még kaphatóak. Kovács András Péter vendége az est folyamán: Ráskó Eszter!

Időpont:
Október 16. 18:00 - 20:00


Helyszín:
Dózsa Mozicentrum (Dózsa György tér 1.)


Megosztás:

0 megjegyzés: