2015. február 17., kedd

Slack - munkahelyi belső kommunikáció



A munkahelyi Facebook néven is emlegetett Slack meggyőző statisztikával rendelkezik, már cégek ezrei teszik ezzel egyszerűvé a munkahelyi kommunikációt.
(...)

A Slack nem csak iPhone-ra és Androidra tölthető le ingyen, de számítógépen is használható erről az oldalról, amely nagyon hasznos kis cégek napi munkájában. Az app olyan, mint egy munkahelyi chat és e-mail szolgáltatás egyben, de a lehető leginkább kézre eső módon. Egyszerű felületen tudunk chatelni munkatársainkkal, valamint – akár Dropbox-fiókból is – dokumentumokat megosztani egymással, de képek is tölthetők fel.

Ha van egy projekt, amelyen egyes emberek dolgoznak, akkor egy hashtaget használva elkülöníthetjük a többi üzenettől, így csak azok foglalkoznak vele, akik érdekeltek a munkában. Az adott témákban érkező hozzászólásokról értesítést kapunk. Mivel számítógépen és a legtöbb mobilon is ingyen és bármikor használható, nem kell különféle szolgáltatások (Gmail, Skype, SMS, Facebook Messenger stb.) között váltogatni a kollégáknak, elég ezt az egyet használniuk.


Ha nem is fogja megváltoztatni a munkahelyünket, ahogy a fenti cikk ígéri, de mindenképpen érdemes foglalkozni a munkahelyi belső kommunikáció lehetőségeivel.

Annak idején volt a telefon, aminek persze az volt a hátránya, hogy nincs mindenkinek, nincs mindenhova bekötve, ha nincs valaki a helyén, akkor hiába csörgetjük az üres irodát, jobb esetben cetlire kiírhattuk az üzeneteket. Aztán jött a levelezés, már persze akinek jutott munkahelyi cím, elvégre beosztással él az ember, de az ingyenes fiókoknak köszönhetően ez egyáltalán nem okozott gondot, sőt, egy sikeres munkahelyi internetcsomag-váltás után már korlátlan(nak tűnő) mennyiségű címmel tudtuk megterhelni a szolgáltatót.


Belső csevegőprogramot sem olyan régóta használunk, választásom annak idején az ingyenes LAN Messengerre esett, azóta is remek szolgálatot teljesít, de bizony ennek is vannak határai, többek között a nem azonos alhálózati elemek (pl. 2 wifis router) között nincs kapcsolat, vagy csak nehezen megoldható.


A messenger programmal ellentétben a Slack egy internet alapú szolgáltatás, és rövid használat során teljes mértékben át tudja venni a feladatot, kellőképpen meg tudja könnyíteni a mindennapi munkáinkat. Munkahelyi címek itt igazán hasznosak, ezekkel regisztrálva külön kis "vállalati" csevegős-fórumos belső kis fórumot kaptunk, a fájlküldés egyszerű, utólag is, bárhonnan, bármikor elérhetőek, nekem személy szerint még a telefonra telepíthető kliens is hasznos lesz, ha éppen nem a gépemnél ülök.

Asztali számítógépen hivatalosan - egyenlőre -  csak böngészőn keresztül lehet elérni virtuális kis üzenőfüzetünket, de rövid utánajárással megtaláltam a választ a legfontosabb kérdésre: 



Szerencsére nem csak nekem hiányzott ez a kézenfekvő lehetőség, de van megoldás erre is, INNEN letölthető: https://github.com/rfgamaral/SlackUI/releases/tag/v1.0.14360.1435

Sikeres csatlakozás után már használatba is vehetjük.... csak el ne felejtsük elindítani! :)
Megosztás:

0 megjegyzés: