2015. május 21., csütörtök

Eurovízió 2015


Van egy - egészen sajátos - vízióm. Egyszer szeretném megélni, hogy a közvetítés alatt nem alszom el. Természetesen most nem arra gondolok, hogy legyek kipihentebb, hanem az elhangzott dalokon egyszerűen eszembe se jusson elaludni, mert ne adj Isten izgalmas a produkció, az előadó(k) felszántják a színpadot, igazi fesztiválhangulatot teremtenek nem csak a jelen lévő közönségnél, hanem megindul valami a képernyők előtt is, elvégre... na de hagyjuk is. Tavaly nyertes előadó "jutalma" többek között, hogy a nevező ország rendezheti a soron következő gálaműsort. Akiknek van rá igénye, akár ki is utazhattak, idén, a 60. Eurovíziós Dalfesztivál Bécsben kerül(t) megrendezésre. 

Akit érdekel a világ problémáit dalba foglaló csapatokat felvonultató showműsor, vasárnap megnézheti, én biztos nem leszek a képernyők előtt, de drukkolok természetesen Boggie-nak, aki idén elnyerte a szereplés jogát a Wars for nothing című számával, és be is került a szombati döntőbe.



A Dal című műsorban amúgy kifejezetten tetszettek:

Valamiért most a bulizósabb nóták helyett a nemzetközi mezőnyben is inkább a líraibb hangvételű dalokat favorizálják, szóval várhatóak az egy szál zongorás/gitáros, bárszéken ülős, karokat lengetős és hölgyeknél elsősorban ventilátoros haj- és ruhalobogtatásos produkciók. Háttérben persze odamondós, problémákra felhívó vetítések. 

VILÁGBÉKE, SZERETET, ÖLELÉS,

BEAUTIFUL FRIENDSHIP





Vasárnap kíváncsian várom, hogy ki nyeri meg az idei dalfesztivált.


Elsőre tetszik, remélem egy kicsit feldobják a hangulatot Bécsben. Nem tetszési sorrendben:

Dánia - Anti Social Media - The Way You Are
Litvánia - Monika Linkytė és Vaidas Baumila - This Time
Írország - Maria Olafs - Unbroken
Lettország - Aminata - Love Injected
Grúzia - Nina Sublatti - Warrior
Szlovénia - Maraaya - Here For You



Megosztás:

0 megjegyzés: