2015. október 4., vasárnap

Vissza a múltba

meditálás - szerzői kiadásban


Zene világnapja alkalmából feltett komoly(abb) hangvételű anyagok után saját "alkotásaimmal" boldogítanám az érdeklődőket. Történetesen egy 1998-ban készült hosszabb mix, és egy 2012-ben összerakott remixről van szó. Személyes története természetesen mindkét alkotásnak van...

1998
Ez pont a bevonulásom előtt készült, az elmúlt évek zenei hatása jócskán érezhető, és jócskán benne vannak azok az érzések is, amik miatt semmi, de semmi kedvem nem volt egyenruhába bújni. A bevonulás természetesen elkerülhetetlen volt, a mix pedig még előtte elkészült, évekig az egyetlen ilyen jellegű felvétel...
A CD lemezek mellett kazettákat is használtam, én még ezekkel nőttem fel, valamit az írható CD tárolókapacitása is még csak 650MB volt, zenei anyagban pedig 74 percet lehetett rápréselni. Az én mixem ennél kicsit rövidebbre sikerült. A CD borítót pedig a kor technikájának megfelelően az akkori clipart képek díszítették, egy kis huszonéves okosság, no meg egy kis köszönetnyilvánítás az akkori végzősöknek. 

mindenkinekakiszereti....

Egy kis lista, hogy milyen zenékre is lehet számítani:
  • Robert Miles
  • Kozmix
  • Dj Dado
  • Twin Peaks filmzene
  • Bonanza Banzai
és még talán páran....



2012
Bonanza és Ákos örök kedvenc, ez már korábban is kiderülhetett, akinek esetleg még újdonság lenne, alapítója, és évekig szerkesztője voltam egy Ákos rajongói oldalnak, majd ennek megszűnése után is azért követem az eseményeket, ha nem is oly intenzitással mint annak idején, de egy ilyen hirtelen fellángolásból született a következő remix. A 98-as felvételhez képest itt már a számítógéppel egészen könnyedén össze lehetett vágni az anyagot, és ha nem tetszett valami, könnyedén ki lehetett javítani a "hibákat". A végeredmény pedig ez lett:


Lehet hogy lesznek még hasonló próbálkozásaim, de az is, hogy nem, mindenesetre jó volt ezeket újra meghallgatni, felidézni a nem is oly régi és régebbi emlékeket. 
Megosztás:

0 megjegyzés: