2016. augusztus 15., hétfő

Kurultáj 2016


Hagyományőrzés, kulturális kavalkád, nemzetek és nemzetségek találkozója, magyar termékek vására, és még lehetne sorolni a sort, mi mindent kaptunk a rendezvénytől amíg ott voltunk. 
Nyaralásunk helye és ideje épp egybeesett Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényével, így kérdés nem lehetett, benézünk. 


az "Aréna"

Lovak, kutyák, lovasok, népviseletbe öltözött résztvevők, jurták, természetközeli élmény minden szempontból. Felsorolni is nehéz lenne, hogy kikkel találkozhattunk a forgatagban. Míg az "arénában" folyamatosan zajlottak az események, addig betekintést nyerhettünk a különböző tájegységek, kultúrák, országok életébe, vagy éppen a színpadon láthattuk messziről érkezett barátaink bemutatóját. Merem azt írni hogy barátaink, mert a zene, a kultúra, a tánc, csak összeköthet bennünket és ez valamiért a legtermészetesebb dolog a világon.


kemping, kizárólag jurtával érkezőknek


Regélő Fehér Táltos Dobcsapat gyakorol


fújja, fújja....


mini kiállítások a jurtákban...


pénteken még nem voltak sokan, szombaton már érezhető volt a tömeg


bevonulás, ez még a pénteki próba...


ebből harc lesz :)


Krekács Zoltán solymász


10 perc után vajon melyik csapatnál marad a kecske?

néptáncosok Türkmenisztánból


Regélő Fehér Táltos Dobcsapat a színpadon

Jól éreztük magunkat, bármennyire is kevés időt töltöttünk el a 3 napos rendezvénysorozaton, de örültünk, hogy nem hagytuk ki, személy szerint én legközelebb is ki fogok menni, sőt, a gyereket is vinni szeretném, hogy egy kicsit ő is részese legyen ennek az élménynek. 


a jövő nemzedéke


KURULTÁJról bővebben:
http://kurultaj.hu/
Megosztás:

0 megjegyzés: