2018. szeptember 20., csütörtök

#7nap - 60


Rendesen belecsöppentünk az őszi nagy hajtásba, peregnek az események kicsinyke kis hazánkban, illetve a nagyvilágban is egyaránt. Egy biztos, a múlt heti Templomok Napja rendezvény csodálatos volt, jövőre remélem újrázhatunk, sok szép élménnyel tértem haza, köszönet a szervezőknek! Folytatásban kicsit komolyabb téma, te mit szólnál, ha igazi vészhelyzet esetén a segélyhívó folyamatosan foglaltat jelezne? Elgondolkodtató adat: az éves szinten beérkező ötmillió hívásból négymillió nem igényel beavatkozást. Hmm.. Ne legyen rá szükségünk. Kitekintő, EU Ügyészség, Sargentini-jelentés. Szerinted? Írd alá, szavazz, akár itt is. Zárásképp pedig programajánló péntekre, szombatra, majd vasárnapra. Autómentes nap, ÖKOnap Újtelepen, és végre átadják a felújított Radari sporttelepet. Ráfért..... Start! Most és itt.

1. Nyitott Templomok Napja Dunaújvárosban


Itt szeretnék köszönetet mondani a Katolikus Egyházközség tagjainak, akik rendkívül színvonalas ismertetőkkel, előadásokkal mutatták be a Krisztus Király templomot, és a pentelei Szentháromság templomot, valamint az egyházi közösség mindennapjait. Pentelén pedig elég részletes templomtörténeti előadást hallgattam, még a tervezett 4 órás zárórát is bőven túllépve , új, eddig nem hallott részletekkel léphettem ki újra az utcára, élményekkel telve.
Külön öröm volt egykori Viadanás kórustársam orgonajátékát, énekét hallgatni, apropó... az első Krisztus Király templomi adventi koncerten még a Viadana Kamarakórus is énekelhetett. Részlet a koncertből:




Jövőre? Újra?! Ugye?

2. Csak vész esetén!
Bizonyára sokan emlékszünk a "hanyas vagy.." mondatot tartalmazó telefonbeszélgetésre, amikor a diszpécsernek válogatott szidalmakat kellett elviselnie. Persze nincs új a nap alatt, ilyen hívások napjainkban is vannak, csak esetenként fontosabb hívások elől vehetik el a telefonközpontosok idejét/figyelmét. Erre a jelenségre próbálják felhívni a figyelmet a a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság, és a katasztrófavédelem munkatársai.



És kaphatunk egy kis ízelítőt, mi mindennel teszik próbára az épp ügyeletesek türelmét.


Itt tartunk, reméljük a felhívás célba ér, és a fals hívások száma csökkenni fog. Mindenkinek az érdeke, hogy így legyen.

3. Európai Ügyészség



Az EU ne csak akkor legyen "jó", ha pénzt ad a beruházásokra, elvárható lenne, ha egyéb más fórumokon is egy irányba eveznek az únió lapátkerekei. Ilyen lenne a 2020-tól felálló Európai Ügyészség is, amihez Magyarország és Lengyelország valamiért nem akar csatlakozni. Az okokat persze keresse meg mindenki a szájízéhez közel álló sajtótermékekből, mindenesetre Hadházy Ákos aláírásgyűjtéssel próbálja népszavazásra terelni a dolgot, döntsön a nép. Ha már jogunk van rá. Az aláírásokat mától gyűjtik, akit bővebben érdekel a téma, ezen az oldalon minden információ fellelhető a gyűjtéssel, és a csatlakozással kapcsolatban is.

europaiugyeszseget.hu

Hajrá Ákos, hajrá aláírók!

Hadházy Ákos a facebookon - és nem a kertben


4. Sargentini-jelentés

Napok óta meghatározó közéleti téma, a Sargentini-jelentés megszavazása. Tény, ezt a szégyent elég nehéz bármivel is magyarázni, és ahogy az várható volt, jön a reakciókampány, a látványos felhatalmazás, majd biztos jön a konzultáció, netán még egy békemenet is, amíg kitart az őszi jó idő. Nem tudom ki hallgatta, hallgatja ezeket a megnyilvánulásokat, nekem folyamatosan az az érzésem, mintha valami egészen más dimenzióban lennének vezetőink, és a kompromisszumkészség helyett a dühös, meg nem értett kismalac szól belőlük. Igen, így is lehet, Tulajdonképpen az EU-n kívül is van élet, sőt, keleten mosolyogva, fotelből nézik ezeket a folyamatokat. 56-os hőseink pedig biztos forgolódnak a sírban ilyenkor. Egy a lényeg, szíve-joga tettetni a hülyét országvezetőinknek, olvasók és nézők meg azt hisznek el, amit akarnak, bár egyre kevesebb az a felület, ami mást mond, mint a hivatalos kormánypropaganda. Némi kivétel van azért - még. A Momentum Mozgalom kis szórólappal próbál szembeszállni az adóforintjainkból működtetett hazugsággyárakkal. Vélhetően sok helyre még így is csak a "migránsozás" fog eljutni sajnos. Külön szomorú, hogy jön az erre épített plakátkampány is.



Bocsánat, átolvasásához nem biztos, hogy elég lesz az 1 perc, mégis megéri. Még az sem baj, ha nem értünk egyet.







Momentum Mozgalom (@momentummozgalom) által megosztott bejegyzés,




5. Autómentes nap 2018

Lassan a vége felé közeledik az Európai Mobilitási Hét programsorozata, ne felejtsétek, holnap AUTÓMENTES NAP, és az ellenőr most nem fogja kérni a jegyeket bérleteket, mert a tömegközlekedés ezen a napon INGYENES LESZ! További programok a gyerekeknek:



6. ÖKONAP Újtelepen


7. Radari Sporttelep hivatalos átadóünnepsége - CSALÁDI ÉS SPORTNAP




Megosztás:

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Alakul, alakul !

Unknown írta...

No unknown!

Unknown írta...

Nem fogadja el a nevet !

Unknown írta...

Ezt javítani kell!