2018. december 13., csütörtök

#7nap - 68



Nálunk a karácsonyi készülődés elképzelhetetlen lenne zene nélkül. Ilyenkor terítékre kerül a "Last christmas"-tól elkezdve a Jingle bell rock-ig számos műfajú és hangulatú zenei alkotás, de ezzel remélem nem vagyunk egyedül. A mai 7NAP bejegyzésben egy zenei kalandozásra invitállak benneteket, szóljanak hát a karácsonyi slágerek határon innen és inkább azon túlról, a világ majd minden tájáról. Dalok, slágerek Norvégiából, Dél-Koreából, Ausztráliából, Indiából, Ghánából, és az Amerikai Egyesült Államokból, lehet növelni a lejátszási listákat, hátha lesz köztük olyan, amit még nem hallottatok, láttatok, és még tetszik is. Felnőttebbek mellett természetesen a kicsikre is gondoltam, nekik is szóljon egy dal, de a bátrabbaknak is szóljon egy egészen különleges karácsonyi alkotás... Igen, ilyen is van... Jó szórakozást, jó készülődést! Start! Most és itt.

Wengie - Ausztrália



32 éves kínai származású ausztrál vlogger, énekes. Lassan 13 millió feliratkozóval büszkélkedhet....


Hunter Hayes - Amerikai Egyesült Államok


Hunter Easton Hayes 27 éves amerikai country énekes, dalszövegíró és zenész.


Surya Rasaili - India



Minniva & Alexander Rybak - Norvégia

28 éves Marit "Minniva" Børresen színész, rock-, metálénekes és producer Norvégiában. 
Alexander Rybak belarusz származású 32 éves norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. Ő képviselte Norvégiát a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Fairytale című dalával, amivel meg is nyerte a versenyt.


GOT7 - Dél-Korea

A Got7 dél-koreai fiúegyüttes, amelyet a JYP Entertainment hozott létre 2014-ben. Az együttes hét tagból áll: JB, Mark, Jackson, Jinyoung, Youngjae, BamBam és Yugyeom. Az együttes négy tagja koreai, egy kínai, egy thai és egy félig amerikai, félig tajvani nemzetiségű.


eShun - Ghána

Ethel Esi Eshun egy fiatal énekesnő, dalszerző előadóművész Ghánából. Érdemes meghallgatni több előadását is! Egész különleges hangulata van a most következő dalnak is. Ismerős lesz....



Kicsiknek

Kicsi Gesztenye Klub - Magyarország

A Kicsi Gesztenye Klub 2016-ban indult magyar gyártású, vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amelyben számítógéppel animált díszletek, élő és számítógéppel animált szereplők láthatóak. Műfaját tekintve zenés filmsorozat. A gyerekműsort Fige Attila rendezte, a producere Dobrády Ákos.

A producer, Dobrády Ákos (ex-TNT) a következőt mondta el a műsorról:
Eredetileg a "Kicsi gesztenye" egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy “barna a szeme”. Végül a TNT lemezén jelent meg, felnőtt dalként továbbírva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán 12 éve kicsi gesztenyének. Ezt megelégeltem, és úgy döntöttem, keltsük ezt a karaktert végre életre, és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek.
A műsor a 3-7 éves korosztályt célozza meg, főszerepben Lizával, a 10 éves kislánnyal és barátaival, akik a négy fő elemet képviselik a mesében. Liza az, aki Kicsi Gesztenye (a föld), Lufipofi (a levegő), Napsugár (a tűz) és Olly, a rák (a víz) segítője, iránymutatója. Az ő vezetésével a komoly döntések előtt álló csapat mindig szerencsésen megtalálja a megfelelő utat.



Ráadás bátrabbaknak, és kitartóbbaknak - igen, ilyen is van






Megosztás:

0 megjegyzés: