2014. május 12., hétfő

Eurovíziós Dalfesztivál 2014


Tudom most nekem is Miss Rumcájszról kellene írnom, de kösz nem, inkább személyes kedvenceimről szeretnék beszámolni, mert szerencsére vannak ilyenek is.
Egyik ismerősömet idézve:
"Ártani a kutyának nem árt, a langyiság baromira nem fertőző, és valami új, érdekes, úgy, hogy még csak nem is dörgölte a kis popsiját élő adásban Robin Thicke ágyékához."

Magáról az eseményről, amit az index.hu nagyon jól megfogalmazott:
"Mert mi ilyen mutatósok vagyunk, és egy olyan versenyt is komolyan veszünk, (...). Pedig simán elég lenne, ha az egész Eurovíziót annak tekintenénk, ami: egy viccesen giccses dalversenynek, amit az az ország nyer, amire a geopolitikai viszonyok alakulásának megfelelően a szomszédos/baráti országok a legtöbb pontot adják. Szó sincs itt legjobbról, meg művészi értékről, sőt, még a népszerűség sem számíthat (...). Az Eurovízióban pont az a jó, hogy eszement állatságok is előfordulhatnak, sőt nyerhetnek is, mint például a finn G.W.A.R.-kópia Lordi. Vagy ott van az éneklésre tökéletesen alkalmatlan Jedward-duó, akik idén ugyan nem indulnak, de hálistennek vendégelőadóként ott lesznek Koppenhágában. Sajnos nem lesznek ott viszont a transzvesztita szlovén légikísérők, a tavaly feltűnt, dubstepet az operával vegyítő román énekes, a részeg ír pulyka vagy az ukrán Verka Szerducska, amihez foghatóan vicces dolog azóta sem történt a tévében."
Teljes cikk és a showműsor beharangozója: http://index.hu/kultur/zene/2014/05/09/szakallas_not_kell_lebirkoznia_kallay-saunders_andrasnak/

Tényleg próbáltunk mindent megtenni annak érdekében hogy végignézzük, de összességében az egész napos fürdőzés, és a napégette testünk miatti fájdalmak  közepette talán ha a feléig bírtuk a műsort, de így is gratula a magyar indulónak az elért helyezésért. Ígérem, egyszer talán végignézem ha törik, ha szakad....

De lássuk csak a "kedvenceket":

Mariya Yaremchuk Ukrajnából. Vele indult a műsor, lendületes, jó nyitódal volt



Talán a második lehetett, Fehéroroszország, Teo - Cheesecake. Orsinak egyből bejött :)



Izlandi Pollapönk is egy színes produkció volt, kitűnt a mezőnyből.



A legvégére pedig, bármennyire nem szeretem az altató, lassú lírai számokat, Norvégiából Carl Espen:


És bár utoljára, de nem utolsó sorban Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András



Külön érdekesség volt, hogy a résztvevők egyedi technikával és megoldásokkal jelenítették meg saját országzászlójukat.

Eurovíziós dalok 2014-ben - Koppenhágából
http://www.deezer.com/album/7578642

És hogy a magyar válogató (A DAL) kedvencei se maradjanak ki amik azóta is jó kedvre derítenek függetlenül az elért helyezésektől: 
  • HoneyBeast
  • Fool Moon
  • New Level Empire
  • Bogi
  • Pál Dénes

Megosztás:

0 megjegyzés: