2014. július 8., kedd

Pataky Family


Idén 40 éves a Miskolcról indult zenekar, és még csak jelét sem mutatják annak hogy valamikor is vége lenne a történetnek. (zenekar története ITT, vagy ITT)
Úgy néz ki, Magyarország egyik legsikeresebb rockzenekarát senki, és semmi nem tudja kiütni a nyeregből, de talán ez így is van rendjén. Hétvégén megnéztük mit tudnak az öregek.


Sok jó ember....

Az Agárdi Popstrand Magyarország talán egyik legszebb koncerthelyszíne, a Velencei-tó partján évek óta,(egészen pontosan ez a 38. évad) jobbnál jobb koncertekkel várják a bulizókat, az érdeklődőket és a strandolókat. Remek környezet, számunkra ideális közelség, egyszóval minden adott a jó bulihoz.


Popstrand 2014

Napnyugta a Popstrandról nézve

Gimisek voltunk. Sokszínűségünket jellemezte, hogy megfért egymás mellett a Bonanza, a Depeche Mode, az Edda, vagy éppen Akela, Osszián, Pokolgép, a lányoknál az épp aktuális fiúcsapat, egyszóval mindent hallgattunk. Ilyenek voltak  a 90-es évek eleje számunkra. Eddáéknál ebben az időben ment a Szélvihar, , a Büszke sas, vagy éppen a lírai Ma minden más, de itt említeném meg két kedvenc albumomat, az Edda két arca dupla válogatás, illetve a 15. születésnapi dupla koncertlemez. Kicska, Alapi, Donászy Tibi, Gömöry, Atis, és a tragikus balesetben elhunyt örök tag: Kun Peti, nekünk ők voltak az EDDA.




Edda koncert 20 évvel ezelőtt...


... és most

2014-ben sajnos számomra már csak egy koncert volt a sok közül. Nem mozgatott meg, a régi nagy slágerek is csak az utolsó blokkban kerültek elő, de látható volt, már nem én vagyok a célközönség. Ennek ellenére köszönjük hogy részesei lehettünk egy nagyszabású időutazásnak. 

Fiatalok, jó zenészek, Pataky Művek

A koncert érdekessége az előzenekar Pataky Művek, Attila fia frontember vezetésével hozzák az Edda hangzásvilágát, sőt, Gergő mozgása egy az egyben édesapjára emlékeztet, ez látható volt akkor is, amikor együtt énekeltek. Egy biztos, az Edda dalai még jó ideig nem fognak elkopni, az utánpótlás megvan, a shownak mennie kell tovább.
Külön érdekessége a zenekarnak, hogy dobosa a dunaújvárosi Németh Tamás :)

Megosztás:

0 megjegyzés: