2015. október 19., hétfő

Mikor nyert meg háborút egy nő? - Soroljuk?

Székely Bertalan - Egri nők  /illusztráció

Elég magas szinten, kormány, és kormányközelében is divat az ostobaság, nem is csodálkozom, hogy mezei átlag honpolgár mindent elhisz, lásd korábbi ilyen témájú bejegyzéseimet. Szerencsére rajtam kívül is vannak akiket ez az egész felháborít, no persze nem az átlagpolgár hiszékenysége, hanem a Földi László nyilatkozata.
„Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták, egy válsághelyzetben pedig egészen más rendtartást kell kialakítani. Ilyen helyzetekben, mint a mostani, lehetőleg érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat kell adni.”
MERT A NŐK HÜLYÉK - gepnarancs.hu

Magyar hírszerzők bebizonyították: szoros összefüggés van aközött, hogy valaki kormánypropagandista és eközben teljesen hülye - egyenlito.blog.hu

Ostoba szexista beszólás Merkelnek a magyar közmédiában - index.hu

„A háború: béke A szabadság: szolgaság A tudatlanság: erő”


Nem tisztem, és nem vagyok egyetlen párt szócsöve sem, de ez is ide tartozik:

A háborúban álló kontinenset vizionáló Földi délelőtti nyilatkozatára a Magyar Liberális Párt (MLP) az Országos Sajtószolgálat útján közleményben reagálva "középiskolai történelemkönyvekben megtalálható" példatárral reagált.

"Ezúton segítünk a kormányközeli nemzetbiztonsági szakértőnek néhány példával:

  1. I. Erzsébet 1588-ban győzedelmeskedett a spanyol armada felett és tette Angliát több száz évre a tengerek egyeduralkodójává.
  2. II. Katalin 1774-ben tudta legyőzni az oszmán birodalmat, aminek következtében óriási területekkel növekedett az orosz birodalom.
  3. Indira Gandhi 1971-ben győzött a III. indiai-pakisztáni háborúban.
  4. Golda Meir  Izraelt vezette győzelemre az 1973-as yom kippuri háborúban.
  5. Margaret Thatcher kormánya egy férfiak vezette katonai hunta felett 1982-ben győzni tudott a Falkland-szigeteknél."

A történelmi leckét fogalmazó közlemény végén az MLP úgy fogalmazott:  "A konfliktust kereső és gerjesztő vezetők helyett olyan politikusokra és szakértőkre van szüksége Magyarországnak is, akik a háborús logika-retorika helyett a béke és megegyezés útját keresik, s akik elítélik a  háborús konfliktusok legfőbb eredőjét: a megkülönböztetést ember és ember között vallási, származási, vagy akár nemi alapon."

forrás: hvg.hu
Megosztás:

0 megjegyzés: