2016. április 1., péntek

WIRE

Mi sem borzasztóbb, mint tudni, minden lépésünket figyelik, vagy figyelhetik, az elsőtől az utolsó billentyűzet leütéséig. Valamiért most ilyen törekvései vannak egyáltalán nem tisztelt országvezetésünknek, ezért óhatatlanul előkerülnek azok a szoftverek, programok, amikkel azért ha csak egy kicsit is, de megnehezítjük a folyamatot. Ilyennel már korábban is próbálkoztam, a Bleep ígéretesnek tűnő, de szerintem egy kicsit túlbonyolított programjával. 

Aztán jöttek ezek az őrült ötletek kormányszinten, amiről talán jobb nem is beszélni, értelme nem sok, (pláne alapja...), erről ír a 444.hu is itt:


Tényleg elgondolkoztál már rajta, hogy vajon te hogy reagálnál arra, hogy turkálnak az életedben?

Szóval szerencsére vannak megoldások, nem csak megfelelő telefonkészülékek, de már szoftveresen is megoldott lehet ez a probléma. Már ha épp ilyen problémákkal kínozzuk magunkat.


No.. ilyen a WIRE program is. 


Lássuk a konkurensekkel való összehasonlítást, miben más...

/katt a képre és nagyobb lesz!

Engem meggyőzött a tudása, könnyen kezelhető, kényelmes, és még tetszik is. 


Telefonról, PCről, vagy akár böngészőn keresztül, bárhonnan hozzáférhető. 

A Skype társalapítójának, Janus Friisnek a nevéhez fűződik a Wire nevű üzenetküldő app,  amely teljes titkosítást ígér az üzenetküldés mindenféle formájára.
Az app mögött álló Wire Swiss GmbH svájci cégnek mindössze 50 alkalmazottja van, a többségük mérnök. Mivel svájci székhelyűek, az Egyesült Államok nem érheti el az app használóinak adatait.
Állításuk szerint nem adnak ki felhasználói információkat, nem őrzik a titkosító kulcsokat, nincsen hátsó ajtó a szoftverükben, és reklámokkal sem bosszantanak. Rendszeresen tesznek közzé átláthatósági jelentést, amelyben látható, milyen kormányzati megkeresések voltak az irányukban.
Az persze érthető, különösen a jelenlegi terrorveszélyes világban, hogy a kormányzati szervek nem nézik jó szemmel az ilyen szupertitkos üzenetküldőket. A brit terrorelhárítás egyik vezető beosztottja egyenesen úgy nyilatkozott, az ilyen alkalmazások terroristabarátok.

Nos, sok minden után ezzel a programmal már a terroristabarát jelzőt is magamra vehetem... ennek ellenére én ott (is) vagyok!


Megosztás:

0 megjegyzés: