2016. május 31., kedd

Dől a lé


Miniszterelnöki vizit, megállapodás rengeteg pénzről, Dunaújváros fejlődik (tovább), nincs megállás. A helyi időközi választás véghajrájára időzített protokolleseményen (nincsenek véletlenek ugye?) mondhatni a város új fejezete következik, ha minden úgy alakul, ahogy azt szeretnék.
Az érthetően önfényező polgármesteri felvezetőtől eltekintve mindenki megkaphatta azt a képet városunkról, amit mi itt helyben lakók mindannyian nap mint nap látunk, tapasztalunk, kezdve a lerobbant épületeinktől (rendelőintézet, csarnok, uszoda) a lepusztult, leamortizált úthálózatunkon át az élményfürdőig. ami "mindent ad, csak élményt nem".
Hiába a megszavazott helyi vezetés felé a látszólag töretlen bizalom, ezidáig talán pont a pénz nem volt meg. Talán most jut pénz, és egyszer arra kelünk, hogy egy babakocsit könnyedén végig tudunk tolni a járdán zebrától zebráig úgy, hogy ki ne törnének a kerekek, vagy éppen nem a kátyúkat kerülgetjük, amiket hol elkerítenek, hol szabadon hagynak, a meglehetősen nagy hullámformába rendeződött kereszteződésekről nem is beszélve... No de örüljünk hát!

Polgári életet varázsolni az ipari városba - nehéz lesz

Higgyétek el, nem rajtam, és nem is sokunkon fog múlni, és ahogy örültem a felújított Városháza térnek, vagy éppen szurkolok, hogy a Szalki-szigeten végre beinduljon az élet, azért várom, én is, hogy végre legyen egy európai közlekedési csomópont vasútállomással, autóbusz-állomással (3 milliárd Ft jut erre) - apropó, ez kampányelem volt nálam is 2011-ben -  vagy éppen normális XXI. századi körülmények között vizsgálhassanak meg a megmaradt orvosok (rendelőintézet felújítása/rendbetétele 1 milliárd Ft, vajon a zöld rendelőintézet is belefér?!). Az utakra is bőven ráfér majd az a felújítás, ami az erre tervezett 4 milliárd Ft-ból kijön, és hát Dunaújváros területe is növekedni fog, 500 hektár jut logisztikának, bárki is jöjjön ide, reméljük nem fogja megbánni. Halkan megjegyezném, az M8-as autópálya még nincs kész, lehetne folytatni azt is. Szóval lesz új aszfalt, rendelőintézet, felújított vasútállomásunk, és jönnek az új, elektromos buszok is, hiszen Paks2 árnyékában 

villamos áram alapú városra

van szükség! Semmi napelem, atomot nekünk! Élményünk is lesz újra, hiszen kiszabadul a bank "fogságából" a fürdő, laza 3 milliárd Ftból újra birtokba vehetjük, szebb lesz mint valaha! Új csáposkút, szabadtéri színpad, szabadtéri kondipark, csarnok, és az arborétumra is bármikor ráfér egy ráncfelvarrás, vagy éppen az évek alatt elhanyagolt radari sporttelepre. Dunaújvárosnak amúgy nincs szégyenkeznivalója a zöld területeket illetően, bár ez valljuk be, szerencsére pártpolitikától teljesen független, és reméljük így is marad.

Lehet nem figyeltem eléggé, vagy éppen akadozott az online közvetítés, de nem hallottam semmit a Duna-part, vagy a kikötő rendezéséről, lehet itt a folyó partján jó lett volna ezekről is bővebben hallani, vagy éppen a páratlan értéket képviselő szoborpark állagmegóvása... no de mindegy is, sokaknak csak vasdarabok ezek... szinte szóra sem érdemes, bár így nehéz lesz újra látogatókat csábítani a városunkba, így hiába is épülne meg 2,9 milliárd Ft-ból a beígért új hotel, nem lenne rá kereslet, viszont oda jutnánk, ahol most vagyunk. üres, elhanyagolt épület(ek). Abból pedig most is van már elég.
Továbbá nem esett szó a fiatalokról, az elvándorlás megfékezéséről sem...

Önámítás, vagy kampányelem? Az idő majd eldönti. Most vasárnap viszont az emberek egy városrészben szavazhatnak arról, hiszik-e vagy sem, én meg várom tovább, mikor nem kell a járdarepedéseket kerülgetni babakocsival.

Megosztás:

0 megjegyzés: