2016. szeptember 10., szombat

Magyar Népdal Napja

A magyar népdal napját 2014-ben rendezték meg először Martonvásáron. Presser Gábor, a magyar dal napja alapítója kérte fel Kunos Tamást, a Csík zenekar brácsását, hogy szervezzen a magyar dal napján népzenei színpadot. A hagyományok megőrzésére, felvirágoztatására életre keltett esemény nagy sikert aratott, így tavaly óta már egy egész hétvégét szentelnek a koncerteknek és a különböző programoknak Martonvásáron.

További információk, programok:

Kapcsolódva a rendezvényhez, sok szeretettel gondolok vissza a gimiben eltöltött éveimre, ahol nagyon sok remek néptáncost, népdalénekest ismerhettem meg. A 2013-as gálaműsorban az elmúlt évek sikeres népdalcsoportjai mellett a néptánctudásukat is megmutathatták az iskola volt, és jelenlegi tanulói. Újvárosi Betyárok, Újvárosi Kanászok, Újvárosi Legények, de a lányokról se feledkezzünk meg, Pántlikák és a Tulipánok csoportokról sem. Táncosok: Várai Áron (aki skót dudával is szerepelt a műsorban) és Molnár Balázs. Citerán közreműködött: Pocsai Mária és Koncz Mária.


Köszönöm a felejthetetlen élményeket, a népzene és néptánc szeretetét, büszkén fogom mutogatni milyen ügyesek voltatok/vagytok.
Megosztás:

0 megjegyzés: