2016. november 6., vasárnap

56-ról 2016-ban - NEMZETI TRAGÉDIA

Figyelem, "kicsit" módosított kép!

Enyhén szólva botrányosra sikeredtek az 56-os eseményekről szóló megemlékezések, plakátok. Egyiken plakáton a név nem stimmel, másikon pedig a hátteret változtatták meg, szabadtéri tablókiállításon pedig valamiért lemaradtak fontos(abb) nevek...

fotó: index.hu


Egy ideje tudjuk, hogy vannak jó kommunisták, és vannak rossz kommunisták. Vannak jó, pénzes menekültek, és vannak szerencsétlen földönfutó menekültek, akikkel lehet riogatni. Ezen felül idén már tudjuk, vannak 56-os jó hősök (akár bemondásra is), és vannak letagadható, kihagyható pesti srácok, lányok. Ez a szomorú.
Talán egyszer majd újra elmondhatjuk Márait idézve:

ELÉG VOLT!
"Schmidt Mária és az általa vezetett Emlékbizottság reakciója a kérdéses '56-os óriásplakátügyre tökéletesen mutatta meg a kormány aktuális hozzáállását '56-hoz: teljesen mindegy a valóság, ha mi egyszer kitaláltuk, hogy hogyan lesz legendaépítés, abba se Nagy Imre, se Pruck Pál ne rondítson bele!"
forrás, teljes cikk: index.hu 


És amíg várunk a változásra, addig az 56-os forradalmi lángot keressük egy kutyafuttató mellett, a Vértanúk tere meg pont alkalmas nagyobb rendezvényeken mobil illemhelyek elhelyezésére, mondjuk közvetlenül Nagy Imre szobra mellé. Elfér. Ha pedig ezen is túl vagyunk, keressünk még derék legényeket, mondjuk III/II-es operatív tiszteket, tüntessük csak ki őket.... Hát ilyen volt 2016-ban az ünnepi megemlékezés. 

Nagy Imre szobra a budapesti Vértanúk terén

TÉNYLEG EZ LENNE 56 ÖRÖKSÉGE?!
Megosztás:

0 megjegyzés: