2017. február 19., vasárnap

Helló Kijev!


Ha valaki a tegnapi dalverseny döntője után csak a hozzászólásokat olvasná, talán elkezdene aláírásokat gyűjteni, hogy azonnal szálljunk ki ebből az európai zenei fesztiválból, ne is költsünk rá. Hirtelen ilyenkor mindenki egy kicsikét zenei szakértő lesz, és nagyon meg tudnak egyesek sértődni, ha nem épp saját kedvencük nyeri a válogatót, és ilyenkor szalonképtelenség határát is átlépik egyesek, ezzel magukról szegénységi bizonyítványt kiállítva...
Márpedig arról vitatkozni kinek mi tetszik, mit szeret, egészen parttalan és értelmetlen vitatéma.

Az idei hazai válogató nyertese, aki ezzel lehetőséget kapott, hogy hazánkat képviselje Ukrajnában: 

Pápai Joci - Origo


A dalfesztivál hivatalos mottója 2017-ben:
Celebrate Diversity, azaz Ünnepeljük a sokszínűséget

Továbbra is tartom magamat a véleményemhez, egy ilyen fesztiválra illik, illene olyan dalokat vinni, ami nem tucatzene, egy kicsit más, vicces, meghökkentő, netán még megbotránkoztató is, ugyanis 4 perc alatt el kell érnie az adott fellépőnek, hogy minél többen szavazzanak rá, egyáltalán emlékezzenek arra, hogy volt valami, vagy valaki... Az sem árt persze, ha van mondanivalója, feltéve ha értik is miről szól, és akkor még nem is említettük az országok egymás közötti átszavazási hajlandóságáról, ugyanis a fellépőt delegáló országból csak másokra lehet szavazni.

Az Eurovíziós Dalfesztivál minden sokszínűségével egy elég vegyes, érdekes képet ad az európai zenéről, kicsi bepillantást nyerhetünk más országok zenei életébe. A verseny nyertese még egyszer előadhatja a produkcióját, és ezzel a következő évben az általa képviselt országban rendezhetik meg a következő dalfesztivált.

De térjünk vissza még egy kicsit a hazai válogatóra. Le sem tagadhatnám, nem is szeretném, már a döntőbe került dalok sem feltétlenül tükrözték az általam kedvelt, populárisabb vonulatot.

Kedvenceim a 30-as mezőnyből:

Nem estem kétségbe, hogy nem jutottak be, vagy ki, a magyar könnyűzenei élet állóvizét egy kicsit is felkavaró zenei műsornak köszönhetően esetleg olyan dalokat/előadókat is megismerhetek, amiket eddig nem hallottam. Természetesen a verseny győztesének, Pápai Jocinak sok szerencsét, sok szavazót, addig persze jó felkészülést! Várjuk a híreket, beszámolókat, eredménytől függetlenül!


Megosztás:

0 megjegyzés: