2018. március 27., kedd

Passió hatodszorra


Délután 3-ra minden a helyére került. A fellépő, a pohár, a lepel, a töviskoszorú, a kereszt, no meg természetesen az utolsó rögzített mondat is.
Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a környéken ilyen téren egyedülálló Passiójáték. Nehéz is lenne ezt máshol előadni, hiszen a Jankovich-kúria udvarát mintha pont erre találták volna ki.


életképek

Az elmúlt éveknek megfelelően idén is volt 1-2 újítás, módosítás, és már most gyűlnek az ötletek, mivel lehetne még teljesebbé, jobbá tenni az előadást. Azért most sem unatkozhattak a rendezvényre kilátogató vendégek. Az előadást megelőző várakozásban életképekkel, Bach zenéjével, és a stáció állomásainak ismertetésével hangolódhattunk Jézus történetére. 
Megérint. Benne vagyunk, körülöttünk zajlik, részesei vagyunk. Szemünk láttára történnek az események, amelyek magukkal ragadnak.. és ez így helyes. Megélni, megérteni. Ez volt a Rácalmási Passiójáték 2018 virágvasárnapján....

ökumenikus áhítat

Az esemény zárásaként rendhagyó áhítatot tartott Stermeczki András evangélikus lelkész, és Kovács István, görögkatolikus parókus.

szereplők - majdnem mindenki

Köszönet művészeti vezetőnknek, Timárné Udvari Emesének, a szereplőknek, a segítőknek, a közönségnek.

megbeszélés a hangfelvételek előtt

És hogy mi zajlott a kulisszák mögött a felkészülés időszakában? Ha hideg volt jól felöltöztünk, vagy meleg teával, vagy a bátrabbak, vagy kocsi nélkül érkezők tüzes vízzel melegítettek. Ha esett a hó, természetesen hógolyóztunk, és a hetek, napok alatt egyre több minden került a helyére, a helyszínen, és a lelkünkben is.









JÖVŐRE, VELETEK, UGYANITT!

Megosztás:

0 megjegyzés: