2018. május 21., hétfő

Flock, a munkahelyi csevegő


A Flock programról már korábban is írtam, nagy öröm, hogy az elmúlt két évben sikerült mindennapossá tenni, ahol csak lehetett, ezzel is könnyebbé, gyorsabbá vált a kommunikáció, ami sok esetben lényeges, de ha csak arra gondolunk, hogy hány emailt spóroltunk meg vele... de hisz erre való.


FLOCKRÓL BŐVEBBEN

Akik használjuk, ismerjük az előnyeit, és külön öröm, ha újabb és újabb munkatársakkal oszthatjuk meg a lehetőséget, hogy csatlakozhassanak a munkahelyi "csevegők" táborához.
A munkánk sok esetben nem fejeződik be a hivatalos munkaidő lejártával, - ugye ismerős - és milyen jó lenne ha otthon, kényelmes körülmények között, vagy éppen buszon, autóban ülve nézhetnénk meg 1-1 fontos információt, amit kollégánk küldött át aznap. Van erre is lehetőség, persze.

1.: Bejelentkezés webes felületről

web.flock.com

2.: Bejelentkezés mobilról
Akár androidos készülékünk van, akár almás iphone, mindkét platformra ingyenesen letölthető az alkalmazás:

 

3.: Számítógépre, laptopra telepíthető "asztali" alkalmazás
A flock leírásában szereplő módon, akár otthoni gépünkre is feltelepíthetjük, ennek menetét a korábbi bejegyzésben már ismertettem.

További lehetőségek, programok a flock hivatalos weboldalán.


Amennyiben már rendelkezünk bármelyik eszközünkön is FLOCK programmal, már be is jelentkezhetünk. Nincs is már sok mindenre szükségünk, csak a munkahelyi címünkre, ugyanis erre kapjuk meg a PIN kódot, amivel be tudunk lépni a csevegő felületre.
Első körben tehát a munkahelyi email címünket kell megadni, majd a pin kódot beírva lépünk tovább. Első belépésnél még kér egy jelszót, ezt írjuk fel, jegyezzük meg, hátha a későbbiekben egy újracsatlakozás esetén már ezt fogja kérni PIN kód helyett. Utolsó lépésként a nevünket, egyéb adatainkat kell megadni, A nevünk, és talán a pozíció megjelölése a kötelező elem, a többi választható adat, ezek mind később is módosíthatóak lesznek a programból.

A program használatában ha bárhol elakadnátok, nyugodtan keressetek!

Megosztás:

0 megjegyzés: