2018. június 14., csütörtök

#7nap - 51


Elkezdeni, belelendülni, néha az egészet a hátam közepére kívánni. Mégis egy éve tart már a 7NAP, és ahogy a legtöbb csütörtökön, most is itt van a soron következő. Készül magunknak, barátainknak, és természetesen minden olvasónak, aki kattintásával jelzi érdeklődését. :) Egyfajta születésnap. Az első. Természetesen az "ajándék" sem maradhat el, indul a 7NAPBLOG a facebookon, aki kedvet kap hozzá, csak nyugodtan csatlakozhat, de lássuk mi mindenről fog szó esni. Belefulladunk?! Óceánok világnapja volt múlt héten.  Rossz hírek után egy jó is, ma elkezdődik a foci világbajnokság, sajnos hazánk maximum a beharangozó videóban kapott helyet. Erre még jók vagyunk. Beszámolók, meglátogattuk az újranyílt élményfürdőt, és kint voltunk a Vál-völgyi Zsúron. Előbbi lesz jobb, utóbbi már tavaly is nagyon jó választás volt. a végére két programajánló, Június 24-én kezdődik Liget fesztivál, illetve július első vasárnapján kerül megrendezésre az V. Aquarius Triatlonverseny. Start! Most, és itt.

1. 

Egy éve, egészen pontosan június 15-én indult a 7NAP, némi kihagyással minden csütörtökön lehetett olvasni az aktuális 7NAP-ot. Természetesen folytatódik, mi több, mától működik már a 7NAPBLOG facebook oldal is, bátrabbak követhetik, kommentelhetik is az említett témákat. Egy biztos, izgalmas lesz a következő 1 év is! :) 2. Június 8. Óceánok világnapja

belefulladunk

Nemhogy óceánunk nincs, de tenger sem mossa határainkat, a környezeti katasztrófa viszont minket is érzékenyen érint. Az emberiség ön-, és bolygópusztító életvitelére számtalan alkalommal figyelmeztettek, mégis a valós cselekedetek elmaradnak, a vizeinkben lassan több lesz a szemét, a műanyag, mint az élőlény. Szomorú körkép, szomorú jövőkép....

TEGYÜNK ÉRTE, HOGY NE ÍGY LEGYEN!3. Labdarúgó világbajnokság 2018 - Oroszország


Végre foci. Magyarország aranylábú labdakergetői pedig kötelező jelleggel remélem leülnek és figyelik, tanulnak, és talán kicsit elgondolkoznak, hogy a nemzeti mezt miért kapták meg. Kifogás, nyafogás nincs.
Íme a csoportmérkőzések menetrendje. Néha jó lesz leülni a TV elé :)


JÚNIUS 14., CSÜTÖRTÖK
17.00 A Oroszország–Szaúd-Arábia

JÚNIUS 15., PÉNTEK
14.00 A Egyiptom–Uruguay
17.00 B Marokkó–Irán
20.00 B Portugália–Spanyolország

JÚNIUS 16., SZOMBAT
12.00 C Franciaország–Ausztrália
15.00 D Argentína–Izland
18.00 C Peru–Dánia
21.00 D Horvátország–Nigéria

JÚNIUS 17., VASÁRNAP
14.00 E Costa Rica–Szerbia
17.00 F Németország–Mexikó
20.00 E Brazília–Svájc

JÚNIUS 18., HÉTFŐ
14.00 F Svédország–Dél-Korea
17.00 G Belgium–Panama
20.00 G Tunézia–Anglia
JÚNIUS 19., KEDD
14.00 H Kolumbia–Japán
17.00 H Lengyelország–Szenegál
20.00 A Oroszország–Egyiptom

JÚNIUS 20., SZERDA
14.00 B Portugália–Marokkó
17.00 A Uruguay–Szaúd-Arábia
20.00 B Irán–Spanyolország
JÚNIUS 21., CSÜTÖRTÖK
14.00 C Dánia–Ausztrália
17.00 C Franciaország–Peru
20.00 D Argentína–Horvátország
JÚNIUS 22., PÉNTEK
14.00 E Brazília–Costa Rica
17.00 D Nigéria–Izland
20.00 E Szerbia–Svájc

JÚNIUS 23., SZOMBAT
14.00 G Belgium–Tunézia
17.00 F Dél-Korea–Mexikó
20.00 F Németország–Svédország
JÚNIUS 24., VASÁRNAP
14.00 G Anglia–Panama
17.00 H Japán–Szenegál
20.00 H Lengyelország–Kolumbia
JÚNIUS 25., HÉTFŐ
16.00 A Uruguay–Oroszország
16.00 A Szaúd-Arábia–Egyiptom
20.00 B Irán–Portugália
20.00 B Spanyolország–Marokkó
JÚNIUS 26., KEDD
16.00 C Dánia–Franciaország
16.00 C Ausztrália–Peru
20.00 D Nigéria–Argentína
20.00 D Izland–Horvátország
JÚNIUS 27., SZERDA
16.00 F Dél-Korea–Németország
16.00 F Mexikó–Svédország
20.00 E Szerbia–Brazília
20.00 E Svájc–Costa Rica
JÚNIUS 28., CSÜTÖRTÖK
16.00 H Japán–Lengyelország
16.00 H Szenegál–Kolumbia
20.00 G Anglia–Belgium
20.00 G Panama–Tunézia4. Élményfürdő
Nyáron nincs jobb dolog a strandnál. Még akkor is, ha épp egy újra megnyitott élményfürdőről van szó. Újranyitástól persze nem lett jobb, szebb, de legalább használható. Némi figyelem azért juthatott volna a plafonokon a búrákra, ki tudja hány éves por gyűlt benne össze, a növénykert hiánya feltűnő és aggasztó, legalább egy muskátli belefért volna a modern városok programjába.. 
Nem, tényleg nem szeretném szidni, nyilván lesz ennél jobb is, több szolgáltatás is be fog remélem költözni, hátha kevesebb lesz a deficit is, illetve javaslat: a kinti részen elférne 1-1 mobil öltöző, hogy aki tényleg csak a vizes ruháját akarja lecserélni, ne kelljen sorba állnia a benti öltözőben. Netán a nyári időszakban a 7 helyett zárhatna mondjuk 8-kor. Szurkolunk, hogy a kedvezményezettek köre is megszokja, szeressék, és tényleg minél kevesebb veszteség maradjon az év végén.

További képek:

 

 

 

 

  5. Vál-völgyi Zsúr
Szemünk előtt fejlődik, erősödik évről évre az Alcsúti Arborétumban megrendezésre kerülő Vál-völgyi Zsúr. Idén volt a 4. alkalom, hogy a a terület megtelt kicsikkel, nagyokkal. Remek programok, nagyszerű környezet, mindenki megtalálhatta a maga érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. 2 színpad, műsorok kicsiknek, nagyoknak, mindez ingyenesen.
Pár hibát azért elkövettünk. Mi eleve a gyerekprogram miatt mentünk el a rendezvényre, vasárnap kora délután léptek színpadra az amúgy nagyon remek Kicsi Gesztenye Klub sztárjai, a színpad előtti tér nagyon hamar megtelt fiatal kis rajongókkal, akik csillogó szemekkel várták a produkciót.
Az idő rövidsége miatt mi a legközelebbi kijelölt parkolóba mentünk, holott remek lehetőség lett volna vonatozni, vagy kisbuszozni az arborétumba. A parkoló természetesen tele, az ezzel járó káosszal, mindenki szeretné minél jobb helyen hagyni a járművét. Hát ez már nem mindenkinek sikerült, és a forgalomirányítók is csak nehezen tudtak úrrá lenni a kialakult helyzeten. Legközelebb kisvonatozás lesz ez már biztos, és kicsit több időt szánunk az egészre, nem sietünk.
Szeleburdi időjárásunknak köszönhetően eleve kérdéses volt, hogy mi vár ránk, az esőnél csak egy rosszabb van, a meleg, alulról támadó vízpára... Ennek köszönhetően távozásunk inkább volt menekülés a Velencei-tó hűsítő habjaiba, mint örömteli távozás.
A rendezvény sikerét mi sem jelzi jobban, hogy rengeteg kisgyermekes család látogatott ki, a gyerekjátékoknál elég nagy sorok alakultak ki, némelyikre fel sem fértünk sajnos.
Mindezek ellenére a rövid idő ellenére jól éreztük magunkat, biztos vagyok benne, hogy jövőre is ki fogunk látogatni, és régóta dédelgetett terv, hogy az Arborétumot csendesebb időszakában is felkeressük és a régen látott barátainkat is meglátogatjuk....

KÖSZÖNET A VÁL-VÖLGYI ZSÚR SZERVEZŐINEK!

Horváth Tamás (@htomi77) által megosztott bejegyzés,

6. Liget 2018

Ha nyár, akkor Petőfi liget! Remek programok, események kicsiknek, és nagyoknak egyaránt. Íme a programkínálat.


7. V. Aquarius Triatlon


Bizony, az idei év sem maradhat el a triatlon verseny nélkül, nem árt készülni, illetve a nevezést se hagyjátok ki, már persze aki... Nézőknek természetesen nem kell regisztrálni!


Minden fontos információ a versenyről:

7NAP már a facebookon is!


Megosztás:

0 megjegyzés: