2015. január 19., hétfő

Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesületének zászlóbontása


A sors is úgy akarta, hogy jelen tudjak lenni a múlt hét csütörtöki nyílt fórumon, ahol a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság célkeresztjében a városi kerékpáros közlekedési helyzet volt. Volt miről beszélni, és az ott eltöltött majd 3 óra alatt megannyi témáról még nem is esett szó, nem beszélve a korai, 10 órás kezdésről, ami miatt nagyon sokan nem tudtak jelen lenni, pedig véleményük fontos lenne.
A jelen lévő bizottsági tagokon kívül azért megjelentek a civilek is, számos konkrét példa felmerült, amit orvosolni kell a közeljövőben. Sajnos a Bizottság pénzkerettel nem rendelkezik, ám javaslattétellel élhet, és az önkormányzat megjelent képviselői is rendkívül pozitívan álltak a dologhoz, ígéretük szerint a tőlük telhető  maximális szinten támogatják, hogy a jelenlegi helyzet jobb, biztonságosabb legyen. 

Nincs mit szépíteni, ezek a kiépített kerékpárútjaink

A nyílt fórum előtt felmerült bennem, hogy elkészítem "álmaim" dunaújvárosi hálózatát, majd nem sokkal később visszarángattam magam a valóságba, első körben elég lesz az a kis javulás is, ha az egyik városrészből el tudok jutni a másikba, anélkül, hogy szabályt sértenék, vagy egyáltalán azon kellene gondolkoznom, hogy merre vezet tovább egy-egy kerékpáros út. 
Az ülésen körvonalazódni látszott, mint azt a felvezető hírlapos cikkben is olvashattuk, a jelenlegi már megépített utakat szeretnék racionálisan összekötni, megfelelő jelzésekkel ellátni, lehetőségekhez képest járdaszakaszokat kerékpáros és gyalogos közlekedésre is alkalmasnak minősíteni, talán így kevesebb alkalommal fogja leállítani a rendőr a biciklist csekket lebegtetve.
Természetesen a táblákon, és a vödör festékeken kívül még nagyon sok mindenre szükség lenne, szóba kerültek a kerékpárolók, a KRESZ és a kerékpáros közlekedés ismeretének megfelelő oktatásba integrálása, kerékpáros pihenők,  kölcsönzők... stb.
Nagy öröm volt, hogy dr. Nagy Viktor, mint a bizottság tagja, felvezetőjében nagy merítéssel használta a blogomban már megírtakat. Lehető legjobb helyre kerültek a vitaindító gondolataim, köszönet érte!

háztömb körüli kerékpárverseny Dunaújvárosban

Tudjuk milyen volt a múlt, látjuk, tapasztaljuk milyen a jelen, a feladat adott, tegyünk a jövőért. Dr. Nagy Viktor segítségével az alakuló Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete keresi mindazokat, akik véleményükkel, javaslataikkal, észrevételeikkel, vagy csak építő kritikákkal részt vennének egy érdekképviseleti szervezet munkájában.

Tegyünk együtt Dunaújváros kerékpáros közlekedési helyzetének javításáért!

kövess minket a facebook oldalunkon:



vagy csatlakozz virtuális kerekasztalunkhoz, ahol mindig van helyed!


Sikeres feliratkozás után a dunaujvarosikerekparosok@googlegroups.com címre írt levelet minden listára feliratkozott tag megkapja.



Megosztás:

0 megjegyzés: