2015. január 23., péntek

Ingyenes marad a Pentele híd


Kis örömök a mindennapokban, amikor egy elcseszett rendszerben visszalépés történik, mert engedve a nyomásnak/tiltakozásnak átgondolva a hibákat, javítottak rajta. Kivártuk, bíztunk benne, hogy nem a januárban megismert helyzet marad hosszú távon. Ezekről blogomban is írtam itt: http://htomi77.blogspot.hu/2015/01/nem-tetszik-rendszer.html és itt: http://htomi77.blogspot.hu/2015/01/az-onok-penzebol-epul-onoknek-hogy.html

Legnagyobb örömünk, hogy a Pentele híd ingyenes marad, még egy matrica sem kell, ugyanis viszonylag gyakran megyünk át, főleg ha már tavaszodni fog, imádjuk Ráckevét, de Kecskemét irányában is inkább ezt az útvonalat választjuk.

Hugiért ha kimegyünk a reptérre, szintén nem kell fizetni, kivették ezt a szakaszt a díjköteles rendszerből.

Veszprém megye az M7-es autópályán már nem számít, ha úgy adódik, 2 megyei matricával meg lehet tenni Székesfehérvár-Siófok távot a sztrádák használatával. Ez meggondolandó lesz nekünk is... 

Bár nem vagyunk érintettek, de azt hiszem jó hír azoknak akik még nem vásároltak matricát januárban, nincs büntetés, nincs kötelező befizetés, a "gépház zaja" egy kicsit csillapodott, bár felmerül bennem a kérdés: vajon mikor, és hogyan kapják vissza a pénzüket azok, akik már megvették a - mint utólag kiderült - teljesen felesleges matricákat. Nem 1-2 Ft-ról van szó ugyanis. Sorbanállás v2.0?


Még mielőtt tapsolnánk és tüzijátékkal ünnepelnénk, nagyon sok megoldatlan probléma maradt, ami miatt jogosnak érzem a felháborodottságot, és a szerveződő blokádot, célokkal egyetértek, és az eszközökkel is, nincs más lehetőség lassan amivel ki lehetne kényszeríteni az érdemi párbeszédet. Kár, hogy ez a vita nem a bevezetés előtt történt, de lassan már hozzászokhattunk hogy nálunk így mennek a dolgok.

A szervező elszántsága látható, tapasztalható:

Megosztás:

0 megjegyzés: