2015. április 12., vasárnap

Költészet napja 2015


Seregi József - Lány bagollyal
1976 óta a József Attika Könyvtár előtt

Költészet napja a Viadana Kamarakórussal. Akik lemaradtak, nem jöttek, bánhatják, mert remek, igazán forró hangulatú kis koncertet adott - idén először - a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus.
A könyvtár felnőtt részlege előtt kis zsibongó hamar megtelt zene-, és versbarátokkal. Az esemény hangulatát még az alsó szintről felhallatszó mátrix nyomtató zümmögése, és a zeneszobából kiszűrődő hangfoszlányok sem tudták elrontani. 


A koncert külön érdekessége, hogy ezen a koncerten hangzott el első alkalommal Sarok Károly, a kórus basszistája által megzenésített József Attila - A szegény ember balladája című vers. Reméljük halljuk még, akár más kórusok előadásában is. Gratulálok Karesz jó lett!


Első, és utolsó, basszus és szoprán.. Kocsár Miklós Hegyet hágék című darabjával búcsúztatták a kórus kiváló szopránistáját, Sólyomvári Ágnest, aki anyai örömök miatt most egy ideig nem fog aktívan részt venni a közös munkában. Ágival együtt a kórusmű is egy kicsit pihentetve lesz, egy ideig biztos nem lesz műsoron.Az igazán jó hangulatú koncertet pedig Ligeti György Haj ifjúság című darabjával zárták.Akik lemaradtak, legközelebb jövő pénteken hallhatják újra a Viadana Kamarakórust a 20. Jótékonysági Pedagóguskoncerten.


Köszönet a kórusnak a remek délutánt!

Versekkel nem csak a kórus készült, de a Széchenyi István Gimnázium versmondói is egy verscsokorral lepték meg az versek szerelmeseit. Balla Zsuzsanna és Varga Máté a gimnáziumban, illetve a Petőfi ligetben szavalták el választott verseiket.


Megosztás:

0 megjegyzés: