2015. április 9., csütörtök

Windows 10, telepítés pendrájvról

Hivatalosan nyáron fog megjelenni a legfrissebb Windowsos operációs rendszer, de már most nagy érdeklődéssel várják, tesztelik a béta verziókat, az utolsó simítások vannak hátra. Most, hogy végre visszakaptam javítás után a laptopomat, próbaképpen én is feltettem egy előzetes verziót. Telepítés a szokásos, leszámítva hogy angol nyelvű, gyorsan feltelepül, és - mindenféle egyéb feltelepített program nélkül - gyorsan el is indul. Én tényleg nagyon várom a hivatalos megjelenést, remélem ez a tulajdonsága megmarad a végleges verzióra is. Ezen felül kíváncsian várom a Spartan böngészőt is, sajnos sikerült egy olyan korai kiadást letölteni, amiben még nincs benne.


Sajnos a tesztelésre későn került sor, a hivatalos tesztidőszak április 15-ig tart, így a gépre telepített rendszer is csak eddig működik.


Pedig már milyen jó lenne belakni egy új rendszert...


Mennyire hiányzott már egy normális start menü. Gépem nem érintőképernyős, arra valamiért - még -  az android rendszert tartom alkalmasabbnak, így a csempék rendszere kifejezetten idegesítő. Erre megoldásként ott van az általam is használt alternatív program a Classic Shell, de valljuk be, ez néha kicsit akadozik. 

1-2 apró rendszereszközt nem ismert fel, de ez a működését egyáltalán nem befolyásolta. Windowsos "kockaként" ennek ellenére tényleg örömmel várom a feljavított 8-as sorozatot.

Ha te is szeretnéd kipróbálni, telepíteni a különféle rendszereket, akkor pedig nem árt, ha mindezt könnyedén, pendrájvról teszi meg, ezzel persze nem csak a kiírt lemezek számát csökkenthetjük, de gyorsabb is.

Íme a gyors módszer, hogyan tegyük indíthatóvá hordozható tárhelyünket.


  1. Rendszergazda cmd indítása
  2. diskpart
  3. meghajtók listázása: lis dis
  4. pendrájv kiválasztása: sel dis (meghajtó száma)
  5. clean
  6. cre par pri
  7. active
  8. format quick fs=ntfs
  9. exit
  10. a telepítőlemez tartalmát másoljuk át a pendrájvra

Elkészült lemezünk ezek után már alkalmas lesz arra, hogy erről is elinduljon, csak el ne felejtsük beállítani a gépet, hogy itt keresse az indítófájlokat, ezt vagy a boot menüből lehet elérni, vagy ha nem lenne ilyen, a BIOS megfelelő menüpontjában lehet beállítani. Hajrá!

Nálam pedig egyenlőre marad a 8.1-es ...

Megosztás:

0 megjegyzés: