2015. november 20., péntek

Na végre!


Nem is emlékszem mikor néztem utoljára magyar gyártású sorozatot, és most nem kifejezetten a napi adásba kerülő szappanoperákra, valóságshow adásokra gondolok. Talán nem tévedek sokat, ha a Szomszédok... de talán volt más is, csak már nem emlékszem rá.
Elsősorban külföldi sorozatokat követem, mi több, szeretem is őket, de a napokban két új hazai gyártású sorozat is berobbant a köztudatba. Adtam nekik egy esélyt, nem is bántam meg, ha ez a hazai sorozatgyártás felemelkedése, akkor elég jól indul, láthatóan nem spóroltak, nem óvatoskodtak, csak így tovább!

Aranyélet /HBO


Nagykanállal enni az életet, megtenni mindent amit szeretnénk, mindenki erre vágyik. Belelátva a családi életbe viszont kiderül, semmi sem az aminek látszik. Fényűző élet csalásokból, lopásokból, apróbb-nagyobb stiklikből, majd menekülés. Kis magyar kórkép. Vajon ki lehet-e szállni belőle? A sorozat eddigi részeiből az derül ki, hogy nem, de ez a küzdelem épp annyira érdekes, hogy a következő részt is megnézzem.

7/10

Válótársak


Nagyon nehéz mellényúlni ezzel a témaválasztással, szinte kifogyhatatlan helyzetkomikummal bíró "családi esemény" még jó sok részre elegendő muníciót ad a sorozatnak. Főhőseink egytől egyig kapcsolatban élő férfiak/nők, akik a kapcsolatuk megromlása miatt kicsit eltávolodnak egymástól, a három férfi pedig egy lakásba kényszerül. Ki így, ki úgy próbálja feldolgozni a helyzetet. Nem szeretném lelőni a poénokat, amiből annyi van, amennyi éppen kell, nincs túlerőltetve, egészen kellemes csalódás, még akkor is ha Stohl András nem kifejezetten kedvelt színész.

8/10


Véleményem szerint mindkét sorozatról elmondható, hogy remek színészek kapták a szerepeket, kellet ez nekik is, és a magyar sorozatgyártásnak is, mint egy falat kenyér, most el is rágcsálhatjuk egy darabig. Tényleg csak így tovább, legyen még folytatása, következő évad, ahogy a "nagyoknál"

Megosztás:

0 megjegyzés: