2016. július 22., péntek

Hogyan tovább KLIK?

találjuk ki együtt a KLIKet - archív fotó

Bombaként robbant a hír, az új tankerületi igazgatói pályázaton nem a helyi, jelenlegi vezető lett a befutó (lehet elírta a pályázatában az intézmény nevét?!), hanem egyenesen Martonvásárról érkezik az új vezető. Bővebben ITT.

A történet ezzel akár véget érhetne, régi igazgató el, új ide, és mehet tovább az oktatás rom.. akarom írni építése. ember legyen a talpán, aki követni tudja hogy éppen mit, és hogyan szeretnének átalakítani, épp milyen újdonsággal álltak mikrofon elé "felelős" politikusaink, oktatási vezetőink.

Azért érdemes lenne azoknak a felvetéseit, ötleteit, véleményeit, javaslatait is figyelembe venni, akik az oktatás napszámosai, és egyetlen "bűnük", hogy szeretnék jól, jobban csinálni. Megfelelő környezetben, kellőképpen átgondolva. 

Egy jobb oktatásért - http://tanitanek.com/

A alulról építkező lelkesedés persze legtöbb esetben falakba ütközik, aki kicsit is követi a napi híreket, az elmúlt időszakban olvashatta, hogy próbálják ellehetetleníteni ezeket a kezdeményezéseket. Felülről. 

"Viktor nem engedi"

A többi pedig már történelem. Most pedig nyár, nyári szünet, reméljük a tiltakozók nem hallgatnak el végleg, én próbálom hinni, és örök optimizmusomból adódóan tényleg remélem, hogy jobb lesz az oktatás. Én januárban ugyan elköszöntem a közoktatástól, de olyan messze nem kerültem, illetve hamarosan gyermekem miatt újra közelebbi kapcsolatba fogunk kerülni. Hogy addigra milyen állapotok fognak kialakulni, abban nagyon nagy szerepük lesz a jelenlegi szereplőknek.
Az ellehetetlenítés, az árokásások, párbeszéd nélküli átgondolatlan ötletelgetések biztos nem visznek előrébb, és nem az oktatás javításának folyamatát segítik.

Visszatérve a dunaújvárosi tankerületre, egészen elképesztő olvasni azokat a sorokat, hogy csak azért, mert nem a helyi haver lett a vezető, egy egész tankerületi irodának mennie kell. Megtorlás csak mert. Mert a berögződés működik, ha nem az van amit ők akarnak, akkor ott gáncsolnak, lehetetlenítenek, ahol tudnak. Semmi más, 

CSAK A FIDESZ 
meg a haverok.

Áll(hat) a bál a helyi pártközpontban. Nem tudom, és nem is érdekel az új tankerületi igazgató pártállása. A vele készült interjú alapján pedig tényleg alkalmas(abb) erre a feladatra, sajnos van mit javítani, van hova fejlődni. A helyi városvezetéssel pedig idővel remélhetőleg javulni fog a kapcsolat. Szakmai hozzáállása az olvasottak alapján mindenesetre megkérdőjelezhetetlen.

Jó, hatékony, és eredményes munkát kívánok az új stábnak, találják meg a számításaikat és a legjobb lehetőségeket, egy jobb rendszer kialakításához, és ha már nem szűnt meg teljesen a KLIK, legyen partnere az iskoláknak. Együtt többre mehetnek.

... és legyen több pénz, ne csak a lyukak foltozására

Megosztás:

0 megjegyzés: