2018. január 18., csütörtök

#7nap - 32



Nagyon készültünk rá, emlékezetes, és nagyszerű születésnapi bulisorozattal ünnepeltük szeretett gyermekünk 3. születésnapját. Mai rendhagyó 7NAP bejegyzés nem is szólhat másról, mint Róla, Liliről, egy kis összegzésképpen mi minden történt az elmúlt egy évben. A teljes évértékelővel még várni kell, készülőben van az is, de 7 fontosabb emléket már most hoztam az olvasóknak. Tartsatok velem, velünk. Start! Most és itt.

1. Téli örömök: hó, jég, hideg


Milyen furcsa lehet ilyen korban még az évszakok változása. Már persze ha van még ilyen, mostanában ugyanis elég ritka dolognak számít ha befagy a strand, meg úgy általában ha esik némi hó és kicsit meg is marad, bár ez utóbbi már elég csekély mértékben meg tudja bénítani mindennapjainkat. Szóval tavaly befagyott a strand, ezt ki is használtuk. Hogy mit hoz a jövő... csak reménykedhetünk, hogy lesz némi ízelítő a télből, szeretnénk hóangyalkát készíteni a ház előtt, ha alkalmunk adódik Olafot a a Jégvarázsból megformálni, hógolyózni, és dédipapánál is van egy ősrégi szánkó, jó lenne elővenni.... Sál, sapka, kesztyű kötelezőőőő! 

2. Szabadság


Nos némi ügyeskedés és rafináltság után igazi szabadulóművésszé vált a gyermekünk, minek következtében a hajnali ébredezés a szülők részére is meglepetés, hiszen a hajnali csendben egyszer csak ott áll, mi több már mászik az aprótalpú, hogy a további pihenését már szerettei között folytathassa. A szülői ágyban való mozgásokról címszavakban:
  • hosszában
  • keresztben
  • lent, és fent
  • ágy mögött - JAJJJ
  • rajta, rajtam
  • kézzel, lábbal, szétterülve
  • paplan alatt, felett

Persze időközben már nincs rácsos ágy, és leesések sincsenek, ami változatlan, a hajnali költözködés, és a területfoglalás, de a hónapok alatt már hozzászoktunk, furcsa is ha éppen nem jön....

3. Játszóház


Nagy bánat a Csiribiri Játszóház megszűnése - erről itt írtam korábban - , bár természetesen az élet nem áll meg, alkalmanként betérünk csúszdázni, játszani a játszóházakba. Ilyenkor aztán tényleg szabad lehet gyermekünk, élvezettel fedezi fel magának a játékokat, rajzol, vagy éppen próbálkozik a lehetetlen dolgokkal, és nagyon nehezen érti meg, ha még valamihez kicsi. Ellenben nagyon bátor! :)
Ezek az alkalmak többnyire arra is jók, hogy ajándékötleteket gyűjtsünk, nem egy olyan esetről tudnék írni, amit a Csiribiriben látott, és megvettük otthonra is. Nem utolsó sorban pedig közösség, idővel hozzászokott társasághoz, mert nem csak egy gyerek van ilyenkor a teremben. Azért nem árt vigyázni az ilyen helyeken, a szülő minimum egyik szeme mindig kövesse....

4. Húsvét




Szomorúság az évben, sajnos utolsó közös húsvétunkat tölthettük a dédimamával, aki nagyon boldog volt, ha dédunokájával lehetett. Talán Lili nem fog rá emlékezni, de a fotókról meg fogjuk tudni mutatni neki, illetve természetesen mesélni is fogunk Róla, milyen is volt a dédi, aki már fentről, az angyalok mellől mosolyog ránk, vigyázza lépteinket.

5. Házimunka


Minden érdekli, és ha úgy adódik besegít a mindennapos apró munkálatokba. A konyha már most egy hatalmas játszótér, egy olyan világ, ami felfedezésre vár. Keverni, panírozni már most tud.
Egy hatalmas negatív élménye talán már most van. Dédi régi sárga porszívója adta meg magát egy nagy pukkanás és némi füst jelzéssel. Lili lélekszakadva rohant a biztonságot jelentő szülői karokba, ahol krokodilkönnyeket felitatva próbáltuk elmagyarázni, hogy tulajdonképpen semmi nem történt, pedig egy majd 3 évesnél ez természetesen teljesen máshogy van.... 
A dolog szépséghibája még talán annyi, hogy itthon nekünk is egy hasonló sárga porszívónk van. Egy kis ideig eltartott, míg elhitte, ez nem pukkan, és nem füstöl. Reméljük még jó darabig nem is fog...

6. Nyaralás


Ha nyár, meleg, akkor irány a strand. Elő az úszógumit, és már lubickolhatunk is. Én speciel már most várom a következő nyaralásunkat, addig pedig jó felidézni a korábbi kirándulásaink emlékeit. Balaton, Kiskunmajsa, wellness fürdők, termálfürdők, szállodák, Duna, Velencei-tó, jó volt veletek, találkozunk még, már csak párat kell aludni!

7. Nagy, nagyobb...


Az idő múlásával nem csak gyermekünk lett nagyobb, de lassan észrevettük, hogy a nappali átalakul komplett játszótérré. Csúszda, kisház, kisasztal, gumiló, kiskonyha, játék itt, játék ott. Hát 2 és fél év után hatalmas változás állt be lakásügyi fronton. Ahogy elbúcsúztattuk a rácsos ágyat, ugyanolyan könnyen rendeztük át a gyerekszobát, és próbáltuk bepréselni az addig felgyülemlett játékokat. Nem volt könnyű, és sok mindenről lemondtuk már, és talán Lili sem veszi észre a ritkán, egyre ritkábban használt játékok hiányát....
A fenti kép természetesen csak a pakolás egyik folyamatának pillanatképe.

+1. Bölcsőde


Szeptembertől új kisbarátok, új közeg, és új játékok, élmények várták, és várják mostanában minden nap Lilit. A beszoktatás így utólag visszanézve igen könnyű volt, köszönhetően a remek környezetnek, és a közösségnek. 

Ünneplés a bölcsiben

Így repült el újabb egy év életünkből, így lett két évesből három...

Megosztás:

0 megjegyzés: