2018. április 5., csütörtök

#7nap - 41


Itt a tavasz, irány a szabad! Röviden így lehetne jellemezni az elkövetkező időszakot. Jönnek a szabadtéri rendezvények, koncertek, erre vártunk már jó ideje. Lássuk hát mi mindenről szól a mai , csütörtöki 7NAP bejegyzés. Velence visszakapta egy gyöngyszemét, Bence-hegyi kilátóról  csodaszép panorámában gyönyörködhetünk, ha épp arra járunk, feltétlen meg kell állni, megéri! Használjuk, megosztunk, néha tudatosan, néha nem. A facebookról, és a tudatos használat fontosságáról még egy kicsit, nem elég hangsúlyozni mennyire fontos a TUDATOS használat. A folytatásban már tényleg könnyedebb témák, Miklósi Janka indul a választásokon. Ha a név nem is mond semmit, majd fog! Programajánló hétvégére, Halünnep Székesfehérváron, hamarosan, már dátum ismeretében megnyílik a Noel Tanya, jövő héten pedig állásbörze az egyetemen, illetve költészet napja alkalmából egy nagyon kedves ismerősöm festményeivel "illusztrált" igazi kultúresemény, ahol fókuszban a költészet, a zene, és természetesen a festészet, mindez Kulcson, nem is oly messze... Ja és vasárnap, 8-án ne felejtsétek el átvenni a szavazólapokat! Addig is tartsatok velem ma is. Start! Most és itt.

1. Bence-hegyi kilátó


Hamarosan talán nekünk is lesz kis kilátónk, a felső sétányon, viszont Velence végre visszakapta a Bence-hegy egyik legszebb látványosságát, újra kilátóból csodálhatjuk meg a Velencei-tó szépségét. A környék folyamatosan fejlődik, érdemes egy kitérőt tenni, tényleg csodaszép a panoráma. 

A kilátó építéséről kicsit bővebben:



2. "Beszólni" a Facebooknak
Egyszerűsített felhasználási feltételek, adatkezelési szabályzat, láthatóan küzdenek azért, hogy a botrány által okozott károkat enyhítsék. Hosszú, nehéz folyamat lesz ez, és ki tudja hol van a vége. Továbbra is felhívnám a figyelmet arra, hogy kitüntetett figyelmet szánjunk arra, hogy mi mindent osztunk meg a közösségi oldalainkon, illetve milyen engedélyeket adunk meg ezeknek az alkalmazásoknak webes programoknak. Vajon tényleg megéri, hogy megadjuk a hozzáférést egy viccesnek tűnő alkalmazásnak, csak azért, hogy megtudjuk az éppen aktuális "indián nevünket"?!


Magyar nyelven is elérhető a megújult, még nem végleges szabályzat, illetve egy külön oldalon, április 4. után egy hétig várják a kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat a szabályzattal kapcsolatban. Hátha valami jó is kisülhet még belőle...




Arra, hogy mi lesz a későbbiekben a facebookal, vagy hogy merre indul el a közösségi média világa, nehéz egyértelműen válaszolni. A lehetőség, hogy jobbat, szebbet csináljunk, adott, neki lehet állni. Kíváncsian várom, milyen új alternatívák lesznek a későbbiekben...


3. Tiszta kézzel, tiszta lappal


Azt hiszem nem kell sokaknak bemutatni Miklósi Jankát, aki az Aranyélet című HBO sorozatának egyik kulcsfigurája, főszereplője. Természetesen Janka nem készül semmiféle választásokra, ez csak a sorozat reklámja, amivel a befejező, 3. évadra próbálják felhívni a figyelmet. Aki ismeri a történetet, azt hiszem nem is kell többet mondani.

Az Aranyélet utolsó évadának felvételei februárban befejeződtek, utómunkálatok, vágás után még idén képernyőre kerül a Miklósi család története. Kis magyar abszurd valóság az HBO műsorán.



miklosijanka2018.hu

A 78 napos forgatás végén mind az alkotók, mind a színészek nehezen találták a szavakat a meghatottságtól. Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezők búcsúzóul kiemelték:

"A sorozat sikerének kulcsa - a remek sztori mellett persze - maga a stáb volt. A kezdetektől fogva érezte mindenki, hogy itt valami igazán egyedit, maradandót alkotunk, és a 3 év alatt beleadta a tudása legjavát."

A sorozatot gyártó Laokoon Filmgrouptól Fodor Judit producer is hasonlóan nyilatkozott a forgatásról:

"Közel 4 évig dolgozhattunk az ország legjobb, és egyben gyártásilag legnehezebb sorozatán, a szakma legkiemelkedőbb művészeivel és szakembereivel. Helyi viszonylatban jó körülmények között. A 3 évadon megszámolni sem lehet, hogy hány ember dolgozott, mégis kialakult egy összetartó közösség, ahol a produktum és a másik tisztelete, segítése mindenkinek ugyan olyan fontos volt. Nem volt könnyű, sőt. Összességében mindenki sokat adott, viszont sokat is kapott, azt hiszem. Tudást, tapasztalatot, rengeteg "sztorit" és barátokat, akikre számíthat. Büszkék vagyunk, hogy a részesei lehettünk."

A sorozatot megálmodó Krigler Gábor, az HBO kreatív producere is elégedettnek tűnt:

"Azon túl, hogy tükröt állítsunk a mai magyar társadalomnak, az egyik legfontosabb ambíciónk az Aranyélettel végig az volt, hogy évadról évadra, epizódról epizódra képesek legyünk valami újat, meglepőt nyújtani a nézőinknek. Úgy érzem, a befejező évaddal mindezt maximálisan sikerült elérnünk: a legjobbat a végére tartogattuk."


4. VI. Fehérvári Halünnep


Ígéretesnek hangzó kulináris kalandozás Székesfehérváron. Mi mást kívánhatnék: legyen jó idő! :)

További részletek, információk:


VI. Fehérvári Halünnep - facebook esemény

5. Noel Tanya


Múlt héten csak bízhattunk benne, hogy még húsvét alkalmával kinyit az állatfarm, de sajnos nem így lett, viszont szombaton kiderült, április 21-én már sok szeretettel várják a látogatókat, életkortól függetlenül kicsiket, és nagyokat, egyaránt.



6. Állásbörze-karriernap




7. Koncert, költészet, koncert


8. Április 8.

Megosztás:

0 megjegyzés: