2018. május 31., csütörtök

#7nap - 49


Szomorú témák, mégis van mit, és kell is meríteni belőlük: Erzsike néni már valahol fent, a megérdemelt mennyei szervezőirodában kapott helyet, onnan figyel minket, de essen egy pár szó az utolsó Alinda adásról is, ahol Alföldi Róbert vendégeskedett, ezen kívül még érdemes megemlíteni még Mamoudou Gassama nevét is, aki történetesen egy párizsi lépcsőház 4. emeletről kilógó gyermek életét mentette meg. Nem érdekel honnan, miért, egyszerűen csak egy hatalmas köszönet érte, hiszen aki egy ember életét megmenti....
Apropó, mi tudjuk honnan érkeztünk, milyen ősökkel rendelkezünk? Nyugi, még én sem, de már eljátszani a gondolattal is jó móka, vajon milyen ősi gének mozoghatnak bennünk. A végére persze vidámabb témák maradtak, holnap nyit az élményfürdő, az árak is már nyilvánosak, ezekkel, illetve a kedvezményekkel lehet számolni várhatóan az év végéig. Gyereknapi események sorozata sem ért még véget, szombaton Nagyvenyimre várják az apróbbakat és természetesen kísérőiket. Zárásképpen pedig a júniusi Véradás időpontjai és helyszínei. Legyél TE is hős! Start! Most és itt.

1. Soós Istvánné Erzsike


Kedves Erzsike. Kérlek ne haragudj meg, nem hinném, hogy versekbe tudnám szedni gondolataimat, ahogy Te tetted ezt megannyi alkalommal. Szomorúan értesültem, hogy itt hagytál bennünket. Bár csak futólag ismerhettük egymást, mégis a tetteid, cselekedeteid sorstársaidért, a közösségeidért azt hiszem magárt beszélnek. Itt hagytál minket, mégis itt maradsz bennünk, mert követendő példaként sokáig mesélni fogunk Rólad. Köszönet a kitartó fáradozásaidért, a végeláthatatlan szeretetedért, szervezőmunkáidért, a verseidért, és a velünk maradt példamutató hozzáállásodért.


Versei a 2015-ös Boldog Délután ételosztásán

 

Kedves Erzsike! Hiányozni fogsz!

2. Alinda - az utólsó
Műsorok, műsorvezetők jönnek, mennek, ezt talán minden médiafogyasztó észreveheti, mostanában az állandóság eltűnőben van, a jobb műsorok száma is egyre csak csökken, így marad a szemezgetés a korábbi adásokból, már ameddig lehet szemezgetni.... aztán majd lehet már az sem lesz. Műsor, amiért érdemes volt bekapcsolni a televíziót, ottmaradni, vagy visszanézni az adásokat a neten. Ez VOLT az Alinda.


"Mondjuk szépen, véget ért a szerződésed, mondjuk nem szépen: elzavarnak. Tehát, hogy megszűnik valami fontos neked. Talán a legfontosabb. Megszűnik egy műsor. (...) Az nagyon erős visszaigazolás vagy bizonyíték, hogy amiről én úgy gondolom, hogy jól csináltam, azt mások is úgy gondolják, hogy jól csináltam. Én is ezért vagyok most itt. Nem a te két szép szemedért, hanem az ügyért" - ezzel magyarázta Alföldi Róbert azt, hogy eddig miért nem, és most miért mondott mégis igent Alinda meghívására.

3. "Aki megment egy életet, egy egész világot ment meg."


KÖSZÖNJÜK!

4. Honnan jöttük, merre megyünk?
Szerintem nem vagyok vele egyedül, sokan kíváncsiak lennénk, hogy őseink, eleink honnan érkeztek, milyen gének "dolgoznak" bennünk...
Egy 2016-os "vírusvideó"-ból megtudhatjuk, bizony érhetik az embert meglepetések... A fordításért köszönet Ágoston Lászlónak.


Ha csak arra gondolok, hogy Szegedi Csanád egészen addig volt a Jobbik tagja, amíg ki nem derült zsidó származása, akkor elég közel járok hozzá, hogy származásunk elég sok mindenben befolyásolja az életünket. Érdekes dolgok ezek. Bár még nem foglalkoztam a családom történetével, édesanyám már kicsit több időt töltött el ennek a kutatásával, remélem egyszer én is kicsit be tudok kapcsolódni a kutatásba, de vajon téged mennyire foglalkoztat a családod múltja? Kíváncsi lennél honnan jöttetek? A jövő meg már csak rajtunk múlik...
Arra is van sok példa, hogy idővel "benő a fejünk lágya", és a kamaszkori lázadást felváltja a józan gondolkodás, a gondoskodás, a mások iránti tisztelet, szeretet. Szerencsére erre is van pozitív példa. Íme Kis István története. Olvasásra ajánlott!


5. Aquantis Élményfürdő


Holnap nyitás, íme a belépőjegyek árai, ezekkel lehet számolni. A kedvezményekről már korábban írtam, használjuk ki, amíg lehet!

2018 év végéig:
  • minden dunaújvárosi óvodás (834 gyermek + minden 5 fő után 1 fő kísérő)
  • minden dunaújvárosi bölcsődés (376 gyermek + 121 fő bölcsődei dolgozó)
  • minden dunaújvárosi, aki az ESZI és Árpád-házi Szent Erzsébet intézmény által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi (bentlakásos ellátásban kb.:105 fő, nappali ellátásban: 13-18 fő, házi segítségnyújtásban: 40-50 fő, étkeztetésben kb.: kb. 160 fő + az Intézmény 171 munkavállalója)
  • minden dunaújvárosi, aki az Útkereső Segítő Szolgálat, Családok Átmeneti Otthonának lakója (40 fő)
  • mindenki aki a Dunaújvárosi Tankerületi Központhoz tartozik (kb. 4000 fő)
    a 7 hónap alatt összesen kb. 22 alkalommal ingyen mehet be az Élményfürdőbe.
  • minden dunaújvárosi nyugdíjas (kb. 12.000 fő)
    a 7 hónap alatt összesen kb. 5-6 alkalommal ingyen mehet be az Élményfürdőbe.

Amennyiben a támogatást nem használják fel az intézmények és a nyugdíjasok, úgy üzemeltető köteles az élményfürdőt megnyitni a dunaújvárosi lakosok előtt, ingyenes belépést biztosítva a lakosság számára.

6. Gyereknap Nagyvenyimen


Nálunk nagyjából minden nap egy igazi gyereknap, de van ahol még nem ért véget a közösségi/községi ünneplés! :) 

7. Véradás júniusban

A HŐSÖK A VÉRÜKET ADJÁK - LEGYÉL TE IS HŐS!


Megosztás:

0 megjegyzés: