2015. március 12., csütörtök

Újrakezdés



Megesik, előfordulhat, hogy a böngészőnk már annyira tele lett szeméttel, hogy egyrészt bosszantó az átállított kezdőlap, kéretlen reklámablakok bukkannak elő, vagy egyszerűen belassul a sok feltelepített kiegészítő miatt.
Első körben gondoljuk végig, van-e haszna a sok toolbarnak. Ha nem, amit lehet szoftveresen , vagy a kiegészítőknél távolítsuk el. Jobb esetben sikerül. Ha nem, egyrészt bogarászhatunk, vírus után kutakodhatunk, vagy egész egyszerűen újra is telepíthetjük kedvenc böngészőnket, már persze ha nem a beépített explorerről van szó, az egy kicsit macerásabb.


Ajánlott spyware kereső és semlegesítő az ingyenes Spybot Search and Destroy. Ajánlott alkalmanként lefuttatni, már csak magunk megnyugtatása miatt is.

Ha már majd minden lehetőséget végigvettünk, de a kezdőlapunk még mindig nem akar visszaállni az eredeti beállításokra, akkor a következőkkel talán nagyobb eredménnyel tudjuk visszakapni az eredeti állapotokat.


Szerencsére ez a legegyszerűbb, Beállítások menüpontban a Speciális beállítások megjelenítése feliratra kattintva legalul A beállítások visszaállítása gombot kell keresni.

chrome://settings/


FIREFOX

about:support

Hasonlóan a chromhoz, itt is van lehetőség gyors visszaállításra, ezt a Menü megnyitása (3 csik, jobb oldalon) után a Súgó menü megnyitása után (alul kis kérdőjel piktogram) a Hibakeresési információ feliratra kattintva érünk el arra a felületre, ahol böngészőnket alaphelyzetbe tudjuk állítani.


Ha ez sem segítene:
Windows alatt a Firefox profilunk a többi Windows beállítás mellett, a Documents & Settings, vagy Vista, 7 és 8esetén a Users mappában tárolódnak.
Indítsunk el egy fájlkezelőt (Total Commander, Intéző, stb.), majd a címsorba írjuk be a következő elérési útvonalat:
%APPDATA%
Erre beugrik a Windows abba a mappába, ahová a programok írják a beállításaikat. Itt látnunk kell egy Mozilla mappát. Ebben a mappában tárolódik a Firefox profilunk.

Egyszerűen fogjuk ezt a mappát és töröljük. Így a Firefox következő indításakor a gyári alapértelmezett profillal fog elindulni. 


Firefox mentés-visszaállítás, ha le szeretnéd menteni a böngészőben tárolt adatokat:


INTERNET EXPLORER

Bátrabbaknak, és akik nem szakadtak el még a beépített böngészőtől, ezen az oldalon van kis olvasnivaló:
http://support2.microsoft.com/kb/923737/hu


Megosztás:

0 megjegyzés: