2015. április 26., vasárnap

2015. 04. 25. Kerékpáros felvonulás

fontos tudnivalók indulás előtt

Az egyesület februári zászlóbontása óta ez volt az első olyan esemény, ahol - bár még folyamatban van a bejegyzés - önálló rendezvény formájában is bemutatkozhattunk. Talán túlságosan is óvatosan terveztük, de öröm volt látni, hogy sokan eljöttetek. Ígérhetem, legközelebb hosszabb útvonalon, remélhetőleg még többen fogunk felvonulni!

tömeghatás

szellősen egész hosszú a sor

utolsó kanyarok...

A 6,1 km, igazán gyerekbarát, könnyen teljesíthető táv végén a Dstreet Extrém Sport Egyesület tagjai mutatták be mit tudnak, valamint Szabó Adél a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákja Tio kutyájával mutatta be, milyen is az igaz ember-kutya barátság.

egy hullámhosszon ember, és legjobb barátja, a kutya

szerencsére balesetmentes mutatványok


Pár gondolat amit felolvastam:

Tisztelt egybegyűltek, kerékpárosok, kedves barátaim!

Madárcsicsergés, vízcsobogás, szél susogása – ezt az autóban ülve nem tapasztaljuk meg soha.

A Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete nevében köszöntök mindenkit a Föld napja alkalmából megrendezett kerékpáros felvonuláson, örülök, hogy ennyien összegyűltünk, hogy ilyen sokan fontosnak tartottátok, hogy itt legyetek.
Egyesületünk kitűzött célja, többek között a kerékpározás népszerűsítése, támogatása. Szerencsére nagyon sokan használják, akár munkába járáshoz, sportolásra, vagy egyszerűen hobbi szinten a kerékpárokat, de a városi kerékpárhálózat minősége, hossza, és biztonsága is hagy némi kívánnivalót. 
Mit is szeretnénk?
  • összefüggő, jól láthatóan kijelölt kerékpárhálózatot
  • új kerékpárutakat
  • jól használható, könnyen elérhető kerékpártárolókat
  • meglévő hálózaton a burkolati hibák megszüntetését, burkolati jelek felújítását
  • kerékpárbarát munkahelyeket

Mindezen feltételek teljesülése garancia lehet arra, hogy még többen használják ezt az egészséges mozgásformát, hiszen ha kerékpározunk
  • nem kell figyelni a traffipaxokat
  • nem fogy ki az üzemanyag
  • nem szennyezzük a környezetünket
  • városunkban nincsenek leküzdhetetlen távolságok, vagy extrém terepviszonyok

Optimistán és bizakodva tekintünk előre. Hisszük és tudjuk, hogy ezek a kerékpáros rendezvények, amiből a mai nappal minimum eggyel több van, még jobban rávilágítanak a hiányosságokra, a Polgármesteri Hivatal és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság partnereként bízunk a változásban, mert úgy véljük: megérdemeljük! 

Köszönöm hogy meghallgattak, és bízom benne, hogy legközelebb is találkozunk, akár a májusi bringatúrán, akár a szeptemberi autómentes napon, akár szervezett túráinkon, melyekről bővebben facebook oldalunkon lehet többet megtudni. 

További szép napot, vigyázzatok magatokra és egymásra!

facebook.com/2400dke



A rendezvény hivatalos részét Márkus Zoltán, a Széchenyi gimnázium biológia és földrajz tanárának szavaival zártuk.

Remek időnk volt, és remélem mindenki jól érezte magát. Köszönet elsősorban a résztvevőké, de mindenkinek köszönet jár, aki egy kicsivel is elősegítette a rendezvény sikeres lebonyolítását, FOLYTATJUK!

Keressetek minket, egyenlőre a facebook oldalunkon, de ott leszünk a májusi bringatúrán is, valamint ha csatlakoznál az egyesülethez, ezen a linken található űrlappal elküldheted adataidat, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot!

Megosztás:

0 megjegyzés: