2016. március 11., péntek

Shannara - A jövő krónikája


Új sorozatra bukkantam, és gyorsan le is daráltam az eddigi egyetlen évadot, meglepő módon végig lekötött, és vártam a következő részt. Érdekes módon, ezzel a sorozattal egy zenecsatorna állt elő, de nyilvánvaló, a hajdani zene TV már elég sok mindennel foglalkozik, miért lenne kivétel a fantasy sorozat készítése... 

Röviden a történet:

Évezredekkel civilizációnk pusztulása után bolygónkat - amit ekkor már Négyföldként ismerünk - az emberek mellett trollok, gnómok és elfek lakják. Utóbbiak közé tartozik a Shannara-család, akik felmenőik révén olyan természetfeletti képességek birtokosai, amelyek segítségével döntően befolyásolhatják a világ alakulását. A világét, amit most rég feledésbe merült, sötét erők fenyegetnek. A gonosz ellen három, egymástól gyökeresen eltérő személyiség fog össze: Amberle, az elf hercegnő, a Shannara-család utolsó leszármazottja, a félig ember, félig elf Will és Eretria, a bandita. Küldetésük, hogy megmentsék a világot - ám eközben saját félelmeikkel is meg kell küzdeniük.

A kritika, mely egyes oldalak szerint a szereplők nem megfelelően lettek kiválasztva, talán egy kicsit nézhetőbbé is tette számomra a sorozatot. Biztos lehetett volna jobb, szebb, de nekem így is tetszett. Minden egyes része egy kicsit elvarázsolt, bár a vége kicsit érzésem szerint össze lett csapva, de ettől eltekintve egy remek sorozat lett. Folytatás.... remélem lesz.
A fantasy, ami valahogy nézeti magát – Shannara kritika - galaktika.hu
Megosztás:

0 megjegyzés: