2017. augusztus 24., csütörtök

#7nap - 11


Itt a nyár vége, talán a jó időnek is, rohanunk bele az őszbe, szinte fel sem tűnt, hogy megint csütörtök. Ennek ellenére, ha este is, de itt az új 7NAP bejegyzés!

Első, és talán legfontosabb dolog, a köszönet, legfőképpen az olvasók fel, másodsorban pedig a segítők, akik nélkül talán nem lenne ilyen színes és érdekes Dunaújváros múltja. Ezen felül mai témák között szó esik a tanévkezdésre időzített útfelújításokról, megnézzük mikor lesz megint tanítási szünet, átcsapunk politikába, hiszen minden szép és minden jó, ha pedig ötletelni támadna kedvünk, irány Maarsk, ahol a Monumentum Mozgalom próbálja beindítani a városunkat, zárásképpen pedig citera két főre, vagy két fő citerára, egy friss zenei formációt mutatok be, és még egy kulturális esemény, a holnap délután és este a néptáncosoké a Velence Korzó, ha valaki arra jár.... Start! Most és itt.

1. Várostörténeti bejegyzések sikere. KÖSZÖNET!



Mindig is fontosnak tartottam, hogy időről időre újabb tartalmakkal frissüljön várostörténeti bejegyzéssorozatom, alkalmanként számomra is új dolgok kerülnek elő. Az utóbbi napokban szerencsére egy kicsit több időt tudtam fordítani a frissítésekre, és a facebookon is követhető csoport követőinek száma is jelentősen megugrott, köszönöm szépen a bizalmat! Ezen felül természetesen köszönet a József Attila Könyvtár, és az Intercisa Múzeum dolgozóinak is, illetve mindazoknak, akik segítik a mindennapi "kutatómunkámat" egy-egy témában.

1-2 visszajelzés:
Interjú a tevével
"Nagyon régen találkoztam ilyen precíz és „szolid” cikkel. Gratulálok.
Sajnos a mostani újságírás nagy része a tudatlanságról és a szenzáció hajszolásáról szól. Szörnyű, amiket a „mindentudó” firkászok megjelentetnek.
Nincs mit hozzá fűznöm, részemről a cikked tökéletes.
Nekem is adott új információkat, amikkel természetesen a forrás megjelölésével, szeretném a honlapomat bővíteni."
Rákóczi adó
"Köszönöm, ez nagyon szép anyag lett, gratulálok!"



Aki pedig nem szeretne lemaradni a folytatásról, vagy éppen csak kíváncsi az eddig felkerült anyagokra:


... és ha tetszett egy-egy írás, nyugodtan meg lehet osztani, barátaink, ismerőseink se maradjanak le


2. Útfelújítások
Végre! mondhatnánk, hiszen a város majd minden pontjára ráférne egy alapos felújítás, mégis valamilyen oknál fogva éppen az iskolakezdésre sikerült beszervezni két ilyen nagyobb felújítást is. Míg a Dózsa György úton a 4 sávból használható marad 2 sáv, addig az Aranyvölgyi úton teljes útzárral kezdődik az úttest cseréje, így ezzel sajnos számolni kell a városba érkezőknek.

forrás: dunaujvaros.hu

A Dózsa György úti felújításhoz tartozik, hogy a Kertvárosnál nem állnak meg a buszok, helyette a Spárnál, vagy a vasútállomásnál lehet majd leszállni. Remélem nem lesz sok baleset a vasúti síneken való közlekedések során...

forrás: knykk.hu

3. Iskolai szünetek a 2017/2018-as tanévben
Alig pár nap, és sokak bánatára elkezdődik a soron következő tanév. A pedagógusok már lázasan készülnek, hogy az első tanítási napon már minden rendben legyen, készülnek az órarendek, a noteszek újabbnál újabb információkat fogadnak be.... a diákok meg talán most nézegetik, mikor is lesz a következő iskolai szünet. nincs már sok, 295 nap és pár perc (jelen pillanatban) és újra felkerülhet a táblára a VAKÁCIÓ felirat! :)

Őszi szünet: 
2017. október 28-tól november 5-ig

Téli szünet:
2017. december 23-tól 2018. január 2-ig 

Tavaszi szünet: 
2018. március 29-től április 3-ig. 

Nyári szünet:
2018. június 16-tól aug. 31-ig 

4. Minden szép, minden jó, mindenki boldog
Vitának helye nincs, és tudjuk, aki nem értene egyet "pártunkkal és vezérünkkel" az SOROS... 


5. Indítsuk be Dunaújvárost!



Mindannyian mások vagyunk, sokan sok félét gondolunk, miért éppen a politikai színtér lenne homogén?  A Monumentum mozgalom az olimpia népszavazásával robbant be a köztudatba, azóta persze mondanak rájuk kígyót-békát, a média már csak ilyen, ezért azt tanácsolom, akinek kérdése, mondandója lenne, most megteheti helyben, de ha valakinek valami ötlete, javaslata van a párt felé azt se tartsa magában. Augusztus 25-én pénteken este 7 órakor várják az érdeklődőket a Maarsk kávézóban (Dózsa György út 31/a).


Sajnos fotelből nehezen megy az érdekérvényesítés, valahol, valamikor érdemes elkezdeni... most itt egy lehetőség! Hajrá Monumentum, sok sikert, hátha....

6. ZitheRandom


Despacito citerán megvan? Na persze nem csak ezt tudják, de sok szeretettel ajánlom az olvasók figyelmébe ezt a fiatal formációt. Néhány mondatban róluk:
Debreczeni-Kis Helga és Dömény Krisztián citerás improvizációi - a jazz, a népzene, a kortárs zeneszerzés és könnyűzenei stílusok spontán keveredése, melyben a pillanat teremti meg a fúziókat, a belső világok összetalálkozása hoz létre párbeszédet, játszadozást, harmóniát. Népzenei dallamok, ősi sámánisztikus rítusok, de még citerától idegennek tűnő blues körök és atonális reiék is megszólalnak előadásukban.
kép és információ: facebook.com/pg/zitherandom/ 


7. Néptáncosok csúcstalálkozója Velencén a Korzón!
Augusztus 25-én délután - este, a Velencei Korzó tetőteraszán lép színpadra a Baracs Néptáncegyüttes, a Szélrózsa Társulat és a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes. Három igazán fantasztikus, szórakoztató mesét láthatnak a kilátogatók! A szervezők és a fellépők is várnak mindenkit sok szeretettel!


Megosztás:

0 megjegyzés: