2018. október 18., csütörtök

#7nap - 62


Hagyományoknak megfelelően, ha csütörtök, akkor 7NAP. Mai bejegyzésben essen szó az alacsony vízállásról, majd egy kis lelkesítő, aki teheti, megfelel a kritériumoknak, jelentkezzen A DAL című műsorba, november 8-ig még van idő átgondolni. Hírünk a nagyvilágban,  a "tudjukkik" által pénzelt vicces komikus műsorában egy kis aktuálpolitika, majd egy remek  összeállítás Magyarország páratlan értékeiről. Ezek már természetesen mind politikamentesen. I ♥ Hungary! Kis játék. Te hány helyszínt ismersz fel a videóból? És ha már utazás, akkor egy kis információ, november 1-től változott a Wizzair csomagfeladási szabályzata. Hátha mást is érint... Zárásképpen pedig programajánló, pénteken kiállításmegnyitó, szombaton bolhapiac, és BMW találkozó. Ha nem szereted őket, most lehetőséged van nekik személyesen is megmondani a véleményedet, vagy ha netán te is BMW tulajdonos vagy, akkor mindenképpen ott a helyed. A jó idő legyen veletek, na meg persze essen az eső is, igazán ránk férne! Jó szórakozást! Start! Most és itt.  

1. Alacsony Duna


Remek téma, izgalmas túra a mederben, ahol eddig még nem járhattunk száraz lábbal, mindeközben a mezőgazdaságban nagyon hiányzik a csapadék, a termőföldek szenvednek, száradnak, ami nem is kell magyarázni, valahol meg fog jelenni a boltokban is, némi áremelkedés formájában. Várjuk tehát az esőt, egy kis őszi időjárás már ránk férne.
Kedden délelőtt 10 órakor Budapestnél 49 cm volt a vízállás, ez 2 centiméterrel alacsonyabb, mint a valaha mért legkisebb vízszint, amit 1947. november 6-án mértek. Egy 71 éves rekord dőlt meg és valószínűleg az elkövetkező pár napban is újabb negatív vízállás rekordok születnek.
Adonynál, Dunaújvárosban, Dunaföldváron, Pakson és Domboriban is új rekordok születtek. Az alacsony vízállás a hajózást is erősen érinti. A Duna magyarországi szakaszán több gázló nem éri el az ideális 25 dm-es mélységet.



Indulhat a virtuális esőtánc!


árvíz 2013 júniusában

2. A DAL 2019 - jelentkezés


Tehetségkutatók ide, vagy oda, jövőre újra indul az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóműsora, A DAL. Erre november 8-án éjfélig lehet jelentkezni. Bevallom őszintén, nekem vannak kedvenceim ebből a műsorból, elért helyezéstől függetlenül. Ebben reménykedem, hogy jövő tavasszal is érdemes lesz nézni a műsort, és jobbnál jobb produkcióknak drukkolhatunk. Szóval aki teheti, irány a JELENTKEZÉS! Minden további lényeges információ elolvasható a pályázati felhívásban:



3. Hírünk a nagyvilágban


Soros, Gyurcsány, azaz á, van jobb, újabb, Sargentini, ésatöbbi.... Mindenki ellenünk, mindenki minket támad, azaz dehogy, bár ezt mindenki saját szájíze szerint értelmezheti. Mindenesetre aggasztónak tartom Orbánék külpolitikáját, ami tényleg, a "semmiből a semmibe vezet". Erről szól Arjen Henrik Lubach holland komikus, televíziós előadó műsora, a Zondag, amely egy hírszatíra-komédiában hosszan beszélt a Sargentini-jelentésről és Orbán Viktorról. Feliratot érdemes bekapcsolni akit esetleg jobban érdekel a műsor mondanivalója.

„Egy másodpercnyi Sargentini több igazságot tartalmaz, mint két hónapnyi Hír Tv!”


Természetesen Magyarország nem egyenlő az ország vezetésével, kerítésen innen természeti csodákban gazdag hazánk területe, igyekeztem, de bevallom nem minden helyet ismertem fel a következő videóból, házi feladat, felkészülni, legközelebb már tudjam mindet! :)

WOW HUNGARY


4. Wizzair poggyászdíjak


Nem tudom jár-e mostanában arra magánrepülő, amerre mi szeretnénk menni, elvégre ha nélkülünk is felszáll, akkor akár velünk is mehetne, nem vagyunk sokan, csak hárman mennénk.... netán lehet focimeccsek idején kéne utazni, hátha nagyobb szerencsénk van...

Szóval megyünk, utazunk. November 1-től viszont megváltozott a Wizzair csomagfeladási szabályzata. Elsősorban jó lenne nem lemaradni, nem itthon maradni a reptéren, másrést még az is jó, ha a csomagokat is felteszik a repülőre, harmadrészt egye kánya, fizetünk is, ha már... De lássuk az új szabályzatot, hátha mást is érint a változás, jó tudni róla időben.



Vagy van már telekocsihoz hasonló telerepülős oldal? :)

forrás: utazomajom.hu

_________________________________________________

PROGRAMAJÁNLÓ

dunaujvarosmesel.hu támogatásával

5. Hangmeghajtás - Várnai Gyula kiállítása

Megosztás:

0 megjegyzés: