2016. augusztus 31., szerda

Tudta? III. - Pescara del Tronto


A tévé kékes bársonyával kibélelt világ


Afrikai bevándorlók is a túlélők segítésére indultak pénteken Olaszország földrengés sújtotta középső részén.
"Segítenünk kell az itteni embereknek" – mondta a 20 éves Abdullah, aki a nyugat-afrikai Benin állampolgára. "Láttuk, hogy emberek haltak meg, és ez rossz érzéssel tölt el minket. Azért jöttünk, hogy megmutassuk, tiszteljük őket és méltóságukat" – tette hozzá a férfi, aki a természeti katasztrófa által súlyos károkat szenvedett Pescara del Tronto határában nyilatkozott a Reuters Televisionnek.
A természeti csapás következtében legkevesebb 120-an életüket vesztették, 368-an megsérültek, és több százan eltűntek. 
Abdullah több más afrikaival együtt egy 50 kilométerre lévő hostelből kerekedett fel és csatlakozott a bajba jutottakat támogató  önkéntesekhez. A nagyjából 20 fős migránscsoport segített előkészíteni a terepet a sátrak felállításához, és részt vett egy terület megtisztításában, ahova helikopterek tudnak majd  leszállni.


"Ez az ő ötletük volt. Akartak csinálni valamit, így mi segítettünk nekik ebben" – mondta Letizia Dellabarba, az afrikaiakat Pescara del Trontóba szállító Human Solidarity Group (GUS) jótékonysági szervezet egyik munkatársa.


Olaszország 2014 eleje óta több mint 420 ezer, főleg afrikai bevándorlót fogadott be, akik valamennyien a Földközi-tengeren keresztül érkeztek.

Megosztás:

0 megjegyzés: