2018. június 25., hétfő

Káosz lesz


Szemetelnek, hangoskodnak, nem bírnak magukkal, és csak jönnek, jönnek, persze Soros pénzéből mind, mert hát valljuk be, ezekkel a rémtörténetekkel mostanában választásokat lehet nyerni.
Az HBO dokumentumfilmje olyan emberek történetét mondja el, akik egy jobb élet reményében szeretnének eljutni Európába. A legtöbbjük valamelyik afrikai vagy közel-keleti országból származik, és a nehéz gazdasági körülmények, illetve a hazáját sújtó véres (polgár)háború miatt indult útnak. A filmesek feltérképezték a 2011-es krízis korai napjait, amikor menekültek százezrei keltek veszélyes útra, mígnem Észak-Afrika líbiai partvidékéről eljutottak Dél-Olaszország kicsiny szigetére, Lampedusára.
Megismerhetünk egy családot, akik mindenüket hátrahagyva csak egy dolgot szeretnének, békét, egy fiatalembert, aki a testvéreit vesztette el a hullámsírba, betekintést nyerhetünk az olasz mindennapokba, és természetesen a műsorban szóhoz jutnak a menekültellenesek is.



KÁOSZ LESZ

feliratos dokumentumfilm

RENDEZTE: Lorena Luciano, Filippo Piscopo


Sajnos még mindig több emberséget láthatunk ebben a dokumentumfilmben, mint akár kicsiny hazánkban. Aki teheti, nézze meg, HBO GO oldalán megtekinthető.
Megosztás:

0 megjegyzés: